Adrian Nastase, condamnat la 3 ani cu suspendare in dosarul Zambaccian

Adrian Nastase, condamnat la 3 ani cu suspendare in dosarul Zambaccian

by March 30, 2012 0 comments

Adrian Nastase a fost condamnat de magistratii Curtii Supreme la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj insa a fost achitat pentru acuzatia de mita in dosarul Zambaccian. Dana Nastase, judecata in acelasi dosar, a fost si ea achitata. In schimb, Irina Jianu, fosta sefa de la Inspectoratul de Stat in Constructii a primit 3 ani de inchisoare cu executare. Decizia poate fi atacata cu recurs.

Completul de magistrati ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost format din judecatorii Ana Hermina Iancu, Alixandri Vasile si Sandel Lucian Macavei. La ultimul termen, pe 20 martie, procurorul de sedinta al DNA a cerut pedeapsa cu inchisoarea pentru Adrian Nastase si ceilalti inculpati. Pana acum, Adrian Nastase a fost achitat in dosarul Matusa Tamara si condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul Trofeul Calitatii.

La fel ca si celelate doua dosare, cazul Zambaccian se afla in prima instanta astfel incat solutia magistratilor poate fi atacata cu recurs. La ultimul termen din dosar, Adrian Nastase a declarat in fata magistratilor ca este nevinovat si dosarul este unul politic, comandat de Traian Basescu.

Dosarul Zambaccian a fost trimis in judecata in urma cu 1912 zile.

Dosarul in care fostul premier Adrian Nastase este acuzat ca a primit diverse obiecte si contravaloarea unor lucrari de constructie in schimbul numirii si mentinerii in functia de directoare a Inspectoratului de Stat in Constructii a Irinei Jianu a ajuns in instanta in 2006, dar s-a intors la procurori un an si jumatate mai tarziu, din cauza unei decizii a Curtii Constitutionale. DNA a refacut urmarirea penala si l-a retrimis pe Nastatse in judecata in mai 2010.

 In 7 februarie 2006, procurorii DNA au confirmat inceperea urmaririi penale impotriva lui Adrian Nastase si a altor cinci persoane “pentru fapte de coruptie”.

 In 16 februarie 2006, Departamentul National Anticoruptie a dezvaluit ca Nastase era cercetat pentru luare de mita si primire de foloase necuvenite.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.