Piciorul din bagajul chinezului este o laba de urs

Piciorul din bagajul chinezului este o laba de urs

by March 30, 2012 0 comments

Fragmentul de picior gasit joi in bagajul unui cetatean chinez pe Aeroportul Henri Coanda este de origine animala, cel mai probabil de urs, si nu de natura umana asa cum se stabilise anterior, transmite Parchetul General. Concluzia apartine medicilor de la INML. Cetateanul chinez l-a cumparat din Romania si il ducea la restaurantul sau din Italia.

Cetateanul chinez a fost condus joi seara la Parchetul General unde a fost audiat de catre procurori. Acesta a precizat ca a cumparat acel fragment de animal (pe care l-a achizitionat ca fiind laba de urs) de la o persoana necunoscuta, de sex masculin, in cursul zilei de joi, cu scopul de a o valorifica in restaurant din Italia.

Din primele verificari, pasagerul asupra caruia s-a identificat bagajul este un barbat de aproximativ 54 de ani, nu este dat in urmarire nationala ori internationala, cunoaste doar limba chineza, poseda pasaport, a venit in Romania de mai multe ori si a plecat spre diverse destinatii, in special spre Italia.

De asemenea, din verificarile preliminare efectuate a rezultat ca se afla de aproximativ 3 zile in Bucuresti si s-a cazat in intervalul mentionat la un hotel.

Procurorii au efectuat cercetarea la fata locului si au dispus transmiterea la Institutul National de Medicina Legala ‘Mina Minovici’ pentru analiza: antropologica, de laborator, inclusiv serologica, necesare stabilirii naturii fragmentului de picior.

‘Examinarea (vizuala) a fragmentului de membru inferior identificat a relevat ca acesta reprezenta partea cuprinsa intre glezna si laba, avea un aspect de congelare si urme de acoperire cu grasime soporificata. Prezenta acestor urme creeaza suspiciune cu privire la natura sa, datorita faptului ca elementele de grasime soporificata se intalnesc atat la om cat si la animal. Datorita faptului ca unghiile lipseau, iar falangele nu erau conturate, facand imposibila stabilirea certa apartenentei sale umane sau animale, analiza de laborator era singura in masura sa stabileasca natura umana sau dimpotriva sa excluda natura umana’, se arata in comunicatul Parchetului General.

Procurorii mai sustin ca, potrivit examinarii macroscopice si celor trei investigatii succesive de laborator efectuate in cursul serii de joi, datele preliminare comunicate de Institutul National de Medicina Legala ‘Mina Minovici’ au exclus natura umana a fragmentului respectiv.

De asemenea, specialistii de la INML au stabilit ca fragmentul este de natura animala, fara alte precizari legate de felul animalului.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.