Sase persoane din lotul “Boldea”, arestate preventiv pentru inselaciune

Sase persoane din lotul “Boldea”, arestate preventiv pentru inselaciune

by March 18, 2012 0 comments

Sase din cele opt persoane retinute in dosarul care il vizeaza pe deputatul Mihail Boldea au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile de Curtea de Apel Galati, iar celelalte doua, intre care fostul subprefect de Galati Aura Luchiniuc, au primit interdictia de a parasi localitatea, informeaza Mediafax. Magistratii Curtii de Apel Galati au emis, sambata seara, mandate de arestare preventiva pe numele a sase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetul de avocatura al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Stefan Lazar. Fostul subprefect de Galati Aura Luchiniuc si avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdictia de a parasi localitatea.Deciziile magistratilor pot fi atacate cu recurs.

Opt persoane, printre care fostul subprefect de Galati Aura Luchiniuc, au fost retinute de catre procurorii DIICOT Galati, in dosarul care il vizeaza pe deputatul Mihail Boldea care a fost audiat, vineri, in cazul privind ineselaciunile cu terenuri din Galati, anunta Mediafax. Potrivit unor surse judiciare, cele opt persoane au primit ordonanate de retinere pentru 24 de ore.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Galati au destructurat, vineri, un grup infractional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputat in Parlament, un avocat din cadrul Baroului Galati si un fost arbitru al Curtii de Arbitraj Galati, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, potrivit unui comunicat DIICOT.

Procurorii DIICOT au facut 14 perchezitii domiciliare in municipiul Galati, in vederea identificarii si ridicarii de mijloace de proba.

La sediul DIICOT au fost aduse 22 de persoane pentru audieri.

Potrivit procurorilor, membrii gruparii identificau terenuri si imobile situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului. “In acest scop, invinuitii au folosit hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals”, potrivit sursei citate.

Membrii gruparii instrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala depaseste un milion de euro, prin raportare la un numar de noua imobile.

In sarcina unora dintre membrii gruparii se mai retine ca au incercat sa obtina suma de aproximativ cinci milioane de lei prin inducere in eroare si folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestari servicii falsificat si a unui bilet la ordin completat in fals.

Tot vineri, deputatul Mihail Boldea a fost audiat in acest dosar, la sediul DIICOT Galati.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.