Adrian Nastase, inainte de tentativa de sinucidere, a vorbit la telefon cu ministrul de Interne, Ioan Rus

Adrian Nastase, inainte de tentativa de sinucidere, a vorbit la telefon cu ministrul de Interne, Ioan Rus

by June 21, 2012 0 comments

Jurnalistul Radu Tudor a refacut, intr-o postare pe blogul personal,  filmul tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase. Potrivit acestuia, dupa aflarea verdictului in dosarul “Trofeul Calităţii”, ministrul de Interne, Ioan Rus, i-ar fi explicat telefonic lui Năstase ca are variantele de a se prezenta singur la arest sau de a astepta echipa de politie acasa: “N-are nici un rost sa insisti. Eu nu voi ajunge in arest. Voi decide singur ce am de facut”, ar fi replicat fostul premier.Dupa pronuntarea condamnarii pentru Adrian Nastase si restul persoanelor in dosarul “Trofeul calitatii”, ministrul de interne Ioan Rus l-a sunat pe fostul prim ministru pentru a se pune de acord in privind modalitatii de a-l aduce in arestul politiei. Ioan Rus i-a spus lui Nastase ca exista doua variante care sa-l fereasca de imaginea unui fost prim ministru plimbat cu niste catuse la maini prin fata camerelor de luat vederi :

a) fie se prezinta singur la sediul Directiei Cercetari Penale, arestul din Rahova, pentru a fi incarcerat

b) este trimisa o echipa de politie la el acasa, cu geamuri fumurii, care sa intre in garaj, sa intre toti in masina si sa demareze spre Rahova

Adrian Nastase i-a replicat lui Ioan Rus la telefon : “Acest lucru nu se va intampla niciodata. Eu nu voi parasi domiciliul meu. E in puterea mea sa decid asta”

La insistentele ministrului de interne ca toata procedura ridicarii de la domiciliu sa se desfasoare in termeni agreati de comun acord, Nastase a replicat dur : “N-are nici un rost sa insisti. Eu nu voi ajunge in arest. Voi decide singur ce am de facut”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.