Instanta opreste daramarea a doua imobile de pe Kiseleff

Instanta opreste daramarea a doua imobile de pe Kiseleff

by June 21, 2012 0 comments

Curtea de Apel Bucuresti a anulat definitiv si irevocabil autorizatiile de desfiintare pentru imobilele din Soseaua Kiseleff nr. 45 A si B, doua case interbelice pe locul carora proprietara dorea construirea unui complex imobiliar, în urma unei actiuni introduse de Asociatia “Salvati Bucurestiul”. Potrivit unui comunicat al asociatiei, Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat pe 18 iunie 2012 în dosarul 36904/3/2011 si a anulat definitiv si irevocabil autorizatiile de desfiintare pentru imobilele din Sos. Kiseleff 45 A si B.
Tribunalul Bucuresti se pronuntase în acelasi sens pe 24 ianuarie, anul acesta.
Imobilele din Kiseleff 45 A si B sunt construite între 1920 si 1927 si se afla pe un teren pe care se gaseste o copie în miniatura a gradinilor din Versailles.
Proprietara lor (în urma cumpararii drepturilor litigioase), avocata Lucia Chereches, a dorit demolarea întregului ansamblu si construirea în locul acestuia a unui complex imobiliar. Aceasta l-a obligat prin hotarâre judecatoreasca pe primarul Sectorului 1 sa emita autorizatii de desfiintare pentru cele doua imobile, pe 15 februarie 2011.
Prin sentinta pronuntata pe 20 aprilie 2011 în dosarul 21773/3/2011, Tribunalul Bucuresti a suspendat executarea autorizatiilor, la cererea Asociatiei “Salvati Bucurestiul”. Sentinta de suspendare a executarii autorizatiilor a fost mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, prin decizia pronuntata pe 15 septembrie 2011.
Pe de alta parte, prin dosarul 73151/3/2011 deschis la Tribunalul Bucuresti, Lucia Chereches a solicitat în solidar Asociatiei “Salvati Bucurestiul” si membrilor fondatori Nicusor Dan, Mirabela Gradinaru si Diana Culescu suma de 600.000 de euro, pentru ca i-ar fi afectat dreptul la proprietate. Pentru aceasta, ea a platit atunci o taxa de timbru de 30.000 lei.
Reprezentantii asociatiei mai spun ca au atacat în instanta doua autorizatii de desfiintare ilegale, conform obiectului de activitate al organizatiei, care militeaza pentru apararea patrimoniului.
Asociatia “multumeste doamnei Lucia Chereches care a platit la bugetul statului taxa de timbru de 30.000 lei pentru dosarul 73151/3/2011”, se mai spune în comunicat. Urmatorul termen în acest dosar este vineri, 22 iunie.
La începutul lunii iunie, un incendiu a izbucnit într-una din casele de pe Soseaua Kiseleff nr. 45, anchetatorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) constatând ca acesta a fost provocat intentionat.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.