Comisia Europeana ii cere premierului Ponta actiuni concrete, nu promisiuni si scrisori

Comisia Europeana ii cere premierului Ponta actiuni concrete, nu promisiuni si scrisori

by July 25, 2012 0 comments

Comisia Europeana este in continuare “foarte ingrijorata” de atacurile la adresa democratiei in Romania si asteapta din partea premierului Victor Ponta sa-si respecte angajamentele prin “actiuni” concrete, a delcarat miercuri comisarul european pe Justitie Viviane Reding, transmite AFP.”Suntem in continuare extrem de preocupati de starea democratiei in Romania”, a afirmat Reding in timpul unei conferinte de presa sustinute la finalul unei reuniuni a Comisiei.“Presedintele (Jose Manuel) Barroso si-a exprimat preocuparile sale intr-o declaratie foarte puternica si a exprimat 11 cerinte”, a reamintit ea, dupa care a adaugat” “Nimic nou nu s-a produs de atunci”.

“Noi ne uitam la fapte, nu la promisiuni, la legi, nu la scrisori”, a continuat ea.

Din aceasta cauza, “Romania va ramane sub foarte stransa supraveghere”, a avertizat aceasta. Reding a precizat ca a primit “sute de scrisori dintre care unele expun fapte foarte socante”.

Comisia Europeana a criticat dur in 18 iulie violarile legate de respectarea statului de drept, care au “zguduit” increderea UE, potrivit lui Barroso.

Ponta a promis sa traga “concluziile necesare” din acest avertisment si sa-si “asume intreaga responsabilitate pentru ca angajamentele asumate fata de Bruxelles sa fie aplicate”.

Comisia a denuntat “caracterul sistematic” ale mai multor violari recente ale statului de drept si ale independentei justitiei pentru a destitui presedintele de centru dreapta Traian Basescu.

Aceste derive ridica semne de intrebare asupra “intelegerii” de catre guvernul roman a “ceea ce inseamna statul de drept intr-un sistem democratic pluralist”, potrivit raportului Comisiei asupra MCV.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.