Ministrul Apararii: Procurorul general, Laura Kovesi are grad de colonel, fara armata facuta

Ministrul Apararii: Procurorul general, Laura Kovesi are grad de colonel, fara armata facuta

by July 19, 2012 0 comments

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, pentru Gandul.info, că procurorul general Laura Codruţa Kovesi este colonel în Armata Română, printr-un ordin, din 2010, al fostului ministru Gabriel Oprea. Contactată de gândul, Laura Codruţa Kovesi a declarat că nu are cunoştinţă să detina  vreun grad militar  şi nici de vreun fel de avansare militară. Procurorul general a cerut MApN să verifice cum a fost avansată la gradul de colonel fără ştiinţa sa şi să remedieze situaţia. Vezi mai jos explicaţiile procurorului general şi adresa trimisă la MApN.Anchetă la MApN

Marţi seara, ministrul Corneliu Dobriţoiu a declarat la Braşov că procurorul general deţine gradul de colonel în Armata Română. “Au ieşit la iveală nume notabile şi din zona Justiţiei, de pildă, puteţi s-o salutaţi şi pe doamna Kovesi cu gradul de colonel. Colonel plin, desigur, a fost făcută în 2010, ce contează că doamna Kovesi n-a făcut armata. Mai sunt şi alţii din această zonă, dar nu vă dau alte nume, că nu le-am reţinut. Mi-a sărit în ochi doar cel al doamnei Kovesi, fiindcă este cine este, celelalte nume o să le găsiţi pe site-ul ministerului în cel mai scurt timp, pe care cred că merită să-l monitorizaţi”, a declarat ministrul Dobriţoiu.

Ministerul Apărării a demarat o anchetă privind avansările unor personalităţi publice de către fostul ministru Gabriel Oprea. Întrebat dacă la finalizarea anchetei intenţionează să facă plângere penală împotriva lui Gabriel Oprea, ministrul Dobriţoiu a declarat: “Categoric, da! E vorba de un şir de ilegalităţi şi abuzuri. În mod clar, aşteptăm să vedem care este magnitudinea fenomenului, vom cristaliza nişte concluzii la nivelul ministerului, pe care le vom prezenta şi guvernului, şi, fără doar şi poate, vom adopta o atitudine. Ne vom îndrepta pe cale penală împotriva abuzurilor care au fost comise, bănuiesc că acolo ne va duce ancheta”.

Kovesi: “Nu am trimis nici un fel de acte sau date personale la Ministerul Apărării

Contactată de gândul, procurorul general Laura Codruţa Kovesi a precizat că nu ştie de existenţa unui asemenea grad militar pe numele ei. Procurorul General a menţionat că nu a solicitat vreun grad militar şi nici nu a fost înştiinţată că a primit unul.

“Nu am cunoştinţă să am vreun grad militar şi nici că aş fi fost avansata în grad. Nu am formulat cerere pentru acordarea vreunui grad militar sau pentru avansare. Nu am trimis nici un fel de acte sau date personale la Ministerul Apărării, despre care cred că ar fi necesare pentru eliberarea vreunui document care să ateste acordarea gradului militar sau avansarea în grad”, a declarat procurorul general Laura Codruţa Kovesi pentru gândul.

Procurorul General a transmis MApN o solicitare prin care cere clarificări. “Vă solicit să îmi comunicaţi dacä este adevărat că am fost avansatà (data şi gradul), iar în caz afirmativ, vă solicit să luaţi măsuirile legale care se impun pentru ca această situaţie să fle remediată, întrucât nu am dorit să fiu încorporată nici să deţin vreun grad militar.”, se arată în cererea procurorului general înaintată MApN.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.