USL a depus in Parlament documentul de suspendare a lui Basescu. Votul vineri, iar referendumul pana pe 22 iulie

USL a depus in Parlament documentul de suspendare a lui Basescu. Votul vineri, iar referendumul pana pe 22 iulie

by July 4, 2012 0 comments

USL a depus miercuri, la Birourile Permanente ale celor doua Camere, documentul elaborat de juristii USL prin care se cere suspendarea presedintelui Traian Basescu. Cererea de suspendare va fi citita joi in plenul Parlamentului. Dupa dezbaterea cererii de suspendare din cadrul plenului reunit, documentul va fi trimis la Curtea Constitutionala, care are la dispozitie un termen de 24 de ore pentru a da un aviz consultativ. Astfel, vineri Parlamentul poate vota suspendarea presedintelui Traian Basescu din functie.Viceliderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu a spus ca va fi invitat si presedintele tarii pentru a-si exprima punctele de vedere. El a mai declarat ca vor fi respectate toate prevederile legale si constituţionale.

De asemenea, Nicolaescu a mai spus ca, in funcţie de deciziile Birourilor Permanente ale Camerelor, Curtea Constituţională va fi sesizată pentru a da un aviz.

USL ar vrea sa organizeze referendumul pentru demitere intre 15 si 22 iulie.

Parlamentul se reuneste joi, de la ora 09.00. Pe ordinea de zi se va afla suspendarea lui Traian Basescu. Presedintele Romaniei poate fi suspendat din funcţie prin votul majoritatii parlamentarilor.

Predintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri pentru NewsIn ca le-a trimis un SMS parlamentarilor USL in care le-a cerut “sa fie pe poziții” pentru o actiune pregatita in USL si care ar urma sa aiba loc in cursul acestei zile.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.