Ministerul Administratiei si Internelor: Luni vor fi centralizate listele electorale permanente

Ministerul Administratiei si Internelor: Luni vor fi centralizate listele electorale permanente

by August 18, 2012 0 comments

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a anuntat sambata, la finalul sedintei cu conducerea MAI in care s-a discutat despre stadiul privind reactualizarea listelor permanente, ca datele finale vor fi comunicate luni cand vor fi centralizate informatiile din teritoriu si, tot luni, Comisia Nationala de Recensamant va valida rezultatele provizorii, transmite Agerpres.“Pana luni o sa trimit, asa cum e termenul prevazut in radiograma judetelor, toate informatiile legate de acele operatiuni care trebuiau sa le realizeze in listele electorale pana pe data de 10 iulie, asa cum a cerut Curtea Constitutionala”, a precizat Dusa.

El a evitat sa spuna daca sunt modificari in listele permanente electorale si a subliniat ca toate datele vor fi oferite luni, la finalul raportarilor din judete si ale institutiilor abilitate.

“Vom incerca pana luni sa finalizam centralizarea acestor date si sa incepem sa redactam documentul care va fi inaintat Curtii Constitutionale. Nu vom mai avea o alta intalnire. Colegii mei lucreaza la redactarea documentului si centralizarea datelor. Urmeaza sa mai primim date pana luni”, a adaugat Dusa.

Ministrul a reafirmat ca recensamantul populatiei nu are nicio legatura cu listele electorale permanente si a reamintit ca luni, la ora 13.00, a convocat Comisia Nationala de Recensamant pentru a valida rezultatele provizorii.

“Aceste rezultate vor fi date publicitatii si sigur ca cine are nevoie de date le foloseste”, a punctat Mircea Dusa.

Referindu-se la refuzul unor primari ai PDL de a strange datele solicitate, el a spus ca democrat-liberalii nu pot “sa boicoteze” o actiune dispusa de Curtea Constitutionala si o actiune legala care de altfel ar trebui sa se desfasoare permanent.

“Reactualizarea listelor electorale este o chestiune legala, care trebuie sa se desfasoare permanent. Listele electorale permanente trebuie sa existe actualizate in permanenta, un exemplar la judecatorie si un exemplar la secretarul unitatii administrativ teritoriale. Nu stiu daca a respecta legea inseamna ca poti sa refuzi a efectua acele operatiuni prevazute de legi”, a mai spus ministrul Dusa. Conducerea MAI s-a reunit sambata dimineata pentru a discuta despre stadiul privind actualizarea listelor electorale.

“Avand in vedere ca marti, la sedinta Curtii Constitutionale, Guvernul a primit termen pentru a inainta acea evaluare privind reactualizarea listelor pana pe data de 10 iulie, voi purta o discutie cu colegii de la administratie legat de stadiul acestei actiuni”, a declarat ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, inaintea sedintei.

Plenul Curtii Constitutionale a decis, marti, in vederea asigurarii solutionarii cu celeritate a cauzei si pentru a evita prelungirea situatiei de instabilitate politica ce se rasfrange direct asupra economiei nationale,sa dispuna preschimbarea termenului de dzebatere acordat in privinta referendumului de la data de 31 august, la 21 august.

CCR a luat in discutie marti cererea de preschimbare a termenului de judecata stabilit pentru examinarea respectarii procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie pentru demiterea presedintelui Romaniei si confirmarea rezultatelor acestuia, cerere formulata de presedintele suspendat Traian Basescu.

Comisia Centrala pentru Recensamantul Populatiei si a Locuintelor 2011 se reuneste luni, la ora 13.00, la sediul Ministerului Administratiei si Internelor.

Lucrarile Comisiei vor fi conduse de ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, in calitate de presedinte al acesteia.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.