Premierul Victor Ponta: Am luat bani de la piscine la sate si am dat bani la salarii si pensii

Premierul Victor Ponta: Am luat bani de la piscine la sate si am dat bani la salarii si pensii

by August 23, 2012 2 comments

Premierul Victor Ponta a declarat joi, după şedinţa în care Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, că a preluat în luna mai un buget în care foarte multe instituţii ale statului aveau asigurată finanţarea doar până în toamnă, fiind necesare alocări suplimentare de fonduri, între care şi redistribuirea de la proiecte “strict politice şi total neinspirate”. “A trebuit să luăm sumele alocate pentru proiecte strict politice şi total neinspirate, precum piscine la sate şi pârtii de schi în zone unde nu ninge”, a spus Victor Ponta.Primul ministru a precizat că există sumele necesare pentru reîntregirea salariilor bugetarilor şi rambursarea sumelor reţinute ilegal din pensii.

“Reîntregirea salariilor bugetarilor şi restituirea părţilor din pensii încasate ilegal au figurat pe primul loc în efortul bugetar. Am asigurat banii. Banii pentru salarii erau deja. Ne lipseau sumele până la sfârşitul anului pentru rambursarea sumelor din pensii. Cele două obligaţii sunt acum îndeplinite”, a arătat Victor Ponta.

Tot la rectificarea bugetară au fost alocate fonduri pentru asigurea finanţării destinate promoţiilor de la academiile militare, precum şi sumele pentru angajarea a 564 de judecători şi grefieri, magistraţi şi personal auxiliar, pentru a putea aplica, de la 1 februarie 2013, Codul de procedură civilă.

Premierul a amintit şi Ministerul Educaţiei, unde la rectificare au fost alocaţi banii pentru clasa zero şi pentru doctoranzi.

Proiectul de rectificare bugetară prevede modificarea deficitului bugetar de la 1,9% la 2,25% din PIB, pe fondul majorării veniturilor bugetului general consolidat cu 0,62 miliarde lei şi a cheltuielilor cu 3,069 miliarde lei faţă de programul iniţial.

El a precizat că Executivul a aprobat rectificarea bugetară pornind de la obligaţia de a rămâne într-o limită clară de disciplină financiară şi de a respecta acordurile cu creditorii internaţionali.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
  1. n53
    #1 n53 23 August, 2012, 19:45

    bravo, Victore! erau bani puși acolo pentru a fi furați, nicidecum NU erau acolo pentru binele cetățenilor.Oare, ce se întâmplă cu ștrandul din Câmpina ? Dar cu lacul fără ”fund„, lacul unde PD-L l-a pus la ”înierbat” ? Dar cu pârtia de vreo 19 km din Postăvaru, plină de bolovăniș ?Dar cu alte alocări viclene de bani publici ? ! Nu te lăsa ! Cei ce vor binele acestei țărișoare tratată ca drept colonie a Occidentului, te vor susține!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.