Judecatorii de la Curtea Constitionala si-au achizionat mobilier de lux cu foita de aur “care sa imprime o anumita stare de spirit”

Judecatorii de la Curtea Constitionala si-au achizionat mobilier de lux cu foita de aur “care sa imprime o anumita stare de spirit”

by September 5, 2012 0 comments

Achizitii de lux pentru Curtea Constituţională a României (CCR). Pentru a -si reveni din socul deciziilor luate privind referendumul si pentru linistirea spiritelor in randul judecatorilor CCR, in unanimitate s-a luat decizia renovarea salii de sedinte. Instituţia a cheltuit sume colosale pe mobilă unicat care, potrivit actelor oficiale, „să imprime o anumită stare de spirit celui care are onoarea de a intra aici”, scrie ziarul Ring.De curand, CCR a achizitionat mobilier si elemente de plastica arhitecturala, in valoare de aproximativ 470.000 de lei, pentru amenajarea salii de sedinte. Pe lista pieselor de mobilier ce urmeaza sa dea „viata” incăperii, se afla si o impunatoare masa de prezidiu, la care, cu siguranta, judecatorii vor sta cu cea mai mare placere cand vor fi nevoiti sa dezbata asupra constituţionalitatii unor legi. Masa va avea insertii de piele naturala care vor fi „dispuse in campuri radiale, ce se vor delimita prin stantare decorativa cu foita aur (sic!) a spatiilor de lucru pentru fiecare membru al prezidiului”, scrie in documentele oficiale.

Mobila „imprima o anumita stare de spirit”
Foarte interesant este insa si scopul pentru care CCR a decis amenajarea salii de sedinte, respectiv schimbarea scaunelor judecatorilor, ale procurorilor si ale celor pentru public, dar si a meselor de prezidiu si pentru magistraţi. Tot din documentele oficiale ale CCR putem afla ca, „data fiind importanta deosebita in ierarhia autoritatii legislative a Romaniei pe care o are Curtea Constitutionala, decizia de a reconsidera starea actuala in care se prezinta Sala de Sedinte a acestui for este cum nu se poate mai binevenita. In acest context, s-a decis schimbarea intregului mobilier existent, cu piese aparţinatoare unei linii estetice unitare, de concepţie proprie care sa imprime o anumită stare de spirit celui care are onoarea de a intra aici”. Cu siguranta, cei care vor avea “onoarea”, potrivit reprezentantilor CCR, de a trece pragul Curtii vor fi entuziasmati cand vor vedea piesele de mobilier unicat pentru care s-au cheltuit cateva zeci de mii de euro.

Contract castigat printr-un offshore
Licitaţia organizata de CCR pentru executia pieselor de mobilier a fost castigata, la inceputul lunii trecute, de firma Carpati Modern Furnitura SRL din Mogosoaia, judeţul Ilfov. Potrivit datelor Registrului Comertului, societatea comerciala in cauza este detinută de un offshore, respectiv Iforas Limited, cu sediul in Cipru, cunoscut de afaceristii din intreaga lume ca fiind un veritabil paradis fiscal. Mai mult, Carpati Modern Furnitura SRL stransese, in 2011, datorii in valoare de peste 22 de milioane de lei, potrivit Ministerului Finanţelor.

Ca la Cotroceni!
Reprezentanţii CCR au insistat ca mobila sa fie executata la acelasi nivel de „exigenta si complexitate” ca si cea din Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni sau din Banca Natională a Romaniei. In plus, potrivit actelor, „mobilierul este special si are caracter de unicat”.

3 mese pentru procurori şi avocaţi au fost achiziţionate pentru sala de şedinţe a CCR.

45 de scaune pentru public a cumpărat Curtea Constituţională a României.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.