Lideri importanti ai PSD, trasi pe linie moarta. Motivul: colaborationismul cu PDL

Lideri importanti ai PSD, trasi pe linie moarta. Motivul: colaborationismul cu PDL

by September 3, 2012 1 comment

O serie de lideri importanti ai PSD,oameni de baza in regimul Nastase, au fost trecuti in partid, pe linie moarta. Motivul: colaborationismul cu unii fruntasi ai PDL. Acestia nu au stiut ce inseamna opozitia in perioada 2008-2012, ei facand afaceri profitabile pentru buzunarul lor in  vremea guvernarii Boc. Astfel, presedintele PSD Dambovita, Ion Stan, fost sef al comisiei parlamentare de control a SRI, a fost obligat sa-si dea demisia din functia de conducere a filialei, ramanand un simplu membru de partid. Stan si-a dat demisia in urma presiunilor venite chiar din partea presedintelui partidului, Victor Ponta, el fiind inlocuit in functie de presedintele CJ Dambovita, Adrian Tutuianu.De asemenea, proscrisi in PSD au devenit deputatii de Dambovita,   Gheorghe Ana ( fost prefect in perioada guvernarii Nastase) si Ion Dumitru, precum si presedintele organizatiei Targoviste, Victor Sanda. Acestia risca sa nu mai prinda o noua candidature pentru Parlamentul Romaniei.

Ion Stan a fost un om de baza in structura PSD  din 1990 incoace. Bun prieten cu Adrian Nastase, Stan a stapanit partidul in Dambovita,  mai bine de 20 de ani. In timpul guvernarii Nastase, Ion Stan era unul dintre baronii locali ai partidului. Intre 2001-2004, liderul PSD, a reusit, prin diversi intermediari, sa puna mana, la limita sau chiar dincolo de lege,  pe o buna parte din patrimoniul turistic al judetului ( hoteluri, cabane).  Pe plan politic, Stan a condus comisia parlamentara de control a SRI ( 2001-2004), iar dupa 2004, s-a aflat in structura de conducere a acestei comisii. Pe plan local, Ion Stan a dezvoltat o relatie speciala cu Dumitru Popescu, fiul lui Florin Popescu, presedinte al CJ intre 2004-2008 si presedintele al organizatiei judetene PDL. De altfel, Nicolae Popescu a fost ani de zile liderului organizatiei municipale PSD Targviste. In perioada opozitiei, mai ales intre 2008-2012, PSD Dambovita ( cu unele exceptii notabile – Adrian Tutuianu),  a adoptat o politica de non-combat cu partidul aflat la putere: PDL. Gratie legaturilor de prietenie, Ion Stan, in calitate de sef al PSD Dambovita, a evitat lovituri directe la adresa lui Florin Popescu. In acelasi timp, Popescu, din functia pe care o indeplinea, de sef al CJ, nu s-a atins de afacerile imobliare ale lui Ion Stan, pornite in perioada guvernarii PSD si consolidate in vremea puterii PDL. Acesta a fost motivul pentru care Ion Stan a ajuns in atentia presedintelui partidului, Victor Ponta, care i-a cerut demisia in urma alegerilor locale, desi PSD a castigat presedintia CJ Dambovita, prin Adrian Tutuianu. Surse PSD sustin ca lui Stan i s-a reprosat faptul ca nu s-a implicat total in razboiul cu PDL, candidatul social-democrat, Adrian Tutuianu fiind lasat singur in confruntarea cu Florin Popescu. Drept urmare, presedintia PSD Dambovita a fost preluata de Adrian Tutuianu.

Un alt proscris in organizatia PSD Dambovita este deputatul Gheorghe Ana, fost presedinte al CJ Dambovita intre 2004-2008. Acesta si-a rotunjit binisor veniturile din contractele incheiate de firma sa, SC Complis SA cu CJ, in perioada prezidentiatului asigurat de Florin Popescu (PDL). Astfel, SC Complis a colaborat eficient cu firma lui Popescu, SC Procor SA.

Victor Sanda, presedintele PSD Targoviste, ( pe cale a fi demis din functie), este un alt colaborationist al regimului PDL. Acesta a fost prefect al judetului Dambovita in perioada 2001-2004. Sanda este actionar in firma lui Gheorghe Ana, SC Complis. In acelasi timp, Sanda este si un apropiat al primarului pedelist, Gabriel Boriga, iar in virtutatea acestei relatii de prietenie, acesta este beneficiarul unor contracte incheiate cu primaria.

Un caz aparte il reprezinta deputatul Ion Dumitru. Acesta a fost seful Romsilva in perioada guvernarii Adrian Nastase ( 2001-2004). El s-a ocupat personal de partidele de vanatoare ale fostului premier, din muntii Bucegi. Cu bani de la bugetul de stat, Dumitru a refacut mai multe cabane de vanatoare, amenajatepentru Nastase.  DNA a deschis mai multe dosare penale pe numele lui Dumitru privind prejudicierea bugetului de stat( intr-un dosar a fost achitat, dar mai sunt pe rol alte doua cazuri de coruptie). In virtutea relatiei speciale cu Nicolae Popescu, tatal fostului presedinte al CJ Dambovita, Ion Dumitru l-a “plasat” pe fiul sau, Dragos, in structurile politice ale PDL. Astfel, Dumitru a reusit sa-si consolideze afacerile imobiliare in Dambovita, unde detine mii de ha de terenuri agricole si paduri. Cert este ca deputatul PSD nu a fost atins nici macar cu o floare de guvernarea locala al PDL, care promisese, prin vocea lui Florin Popescu, ca va face curatenie in judet. Mai mult, Dragos Dumitru a ajuns seful organizatiei de tineret a PDL, iar in perioada 2008-2012, a obtinut nenumarate contracte cu primaria Targoviste si cu consiliul judetean Dambovita. Cu alte cuvinte : tatal, deputat PSD, aflat politic in opozitie, si-a intarit pozitiile financiare in perioada guvernarii PDL, gratie fiului sau, ajuns in structurile de conducere ale partidului aflat la putere, care, la randul sau, a primit contracte grase cu statul.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. tutuianu
    #1 tutuianu 4 September, 2012, 09:07

    DRAGII MEI
    Va propun niste subiecte mai interesante pe care sa le investigati daca sunteti adevarati profesionisti! barfele astea de la colt de strada sunt cam ieftine pt voi.ia faceti voi o ancheta de ce sen Calcan a trecut la psd adus de tutuianu colegi de privatizare la industria damboviteana ,controalele musamalizate de la universitatea valahia targoviste unde sunt profesori si tutuianu si popescu mai ales campusul universitar,contractele firmei de avocatura ale lui tutuianu cu primarii,faptul ca e cercetat si tutuianu si florin popescu in acelasi dosar de abuz in serviciu cu primariile din dambovita de DNA of si cate mai sunt cine oare e pe mana cu popescu/????/ aveam pretentii de la voi domnilor OFITERI

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.