Spectacol grandios pe Arena Nationala. Peste 60 000 de oameni la lansarea candidatilor USL

Spectacol grandios pe Arena Nationala. Peste 60 000 de oameni la lansarea candidatilor USL

by October 17, 2012 0 comments

Mitingul USL pentru lansarea candidaţilor la parlamentare a început, la Arena Naţională, în prezenţa liderilor Uniunii, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin, organizatorii estimând prezenţa a peste 60.000 de persoane. La eveniment este prezent şi preşedintele PES, Serghei Stanişev, dar si liderul grupului parlamentar al liberalilor europeni din Legislativul european, Graham Watson. Crin Antonescu se adresează celor 70.000 de oameni prezenţi pe stadion:

Cred că niciunul din cuvintele noastre nu poate fi un mesaj mai puternic decât este prezenţa dvs aici în această seară. Vă mulţumesc. Sunteţi mai mulţi ca niciodată, mai hotărâţi ca niciodată, suntem mai uniţi ca niciodată. Acesta este de fapt mesajul pe care perzenţa voastră si cuvintele noastre trebuie să-l dea României şi Europei.

– Cineva spunea azi că încercăm să facem o demonstraţie de forţă şi prietenul nostru Daniel Constantin spunea Nu, nu vrem să facem o demosntratie de forta. Eu cu drag il contrazic Ba da, vrem să facem şi facem o demonstraţie de forţă. Pentru că cine vrea să conducă o ţară ca România, trebuie să fie puternic şi noi demonstrăm că suntem puternici, trebuie să tină cont de aşteptările, nevoile, libertăţile oamenilor şi voi sunteţi cei care ne vorbiţi despre asta. Vrem să facem o demonstraţie de forţă care nu vrea să intimideze pe nimeni dar vrea să incurajeze toţi românii. Noi le spune tuturor românilor Da, USL e suficient de puternică spre a conduce România spre bine!

– Tot mai devreme se vorbea despre România impărtită in două. E adevărată doar a doua parte, USL e la Arena Naţională şi mereu cu poporul român. Prima parte nu e adevărată, la Palatul Parlamentului, la ceremonia de despărire de Băsescu şi PD au fost prezenti câtiva dintre cei mai importanti politicieni ai Europei ii salut si vă rog să o faceti si voi! Dar niciodată Europa nu va fi doar a unor demnitari de moment sau a unei singure familii politice, Europa e din plin liderul socialiştilor europeni, care e aici cu USL şi cu poporul român şi il salut! Europa e din plin şi demult liderul lideralilor europeni şi liberalii europeni sunt aici cu Graham Watson in frunte!

– A lucra pentru un popor inseamnă să ai un proiect pentru acea natiune, il avem si avem puterea de a-l indeplini. Nu există niciun fel de indoială că USL e cea mai ptuernică forţă politică construită vreodată in istoria României si ea e atat de puternică pentru că România are nevoie de noi toti impreuna.

 Liderul PSD Victor Ponta le vorbeşte susţinătorilor USL de pe Arena Naţională:

– Aş vrea ca fiecare dintre dvs să fiţi puţin în locul meu, nu neapărat de premier, ci de copreşedinte al USL, de preşedinte al PSD, de om care e mândru că vă e coleg şi care vrea să găsească o soluţie să vă salute pe toţi, şi pe cei din spatele meu, şi pe cei din stânga. Crin ar fi început în mod sigur cu dreapta. Vreau să vă spun că, în acest moment, am uitat tot e a fost greu in aceste 5 luni, am uitat toate supărările, deazmăgirile şi abia aştept, alături de voi, 9 decembrie să-i batem incă o dată pe pedelişti şi pe Băsescu.

– Stimaţi prieteni, datoria mea în această seară este să vă spun ce avem de făcut în următorii ani, de ce vrem să câştigăm alegerile şi ce anume vom face cu puterea pe care românii ne-o vor da pe 9 decembrie. Înainte, vă spun încă o dată că sunt extraordinar de mândru să vă reprezint, să fiu alături de dvs,vreau să vă salut nu doar pe cei aflaţi aici, într-o prezenţă care va rămâne ca un record pentru Arena Naţională, vreau să-i salut pe toţi cei 7.5 milioane de români care au votat la referendum ca să scape de Traian Băsescu.

Nu e adevarat că la palatul parlamentului şade Băsescu cu PD impreună cu Europa. Dacă poporul român simbolic e aici, nu ai cum să fii in Europa fara poporul tău, fara poporul tau in Europa esti nimeni, sau esti o slugă!

Cred că cel mai bine va fi când vom striga cu toţii, ce strigaţi acum, Jos Băsescu!

– Azi trebuie să măp adresez si celorlalti români, celor care nu au votat si probabil nu vor vota nici pe 9 decembrie, din lipsă de speranţă. Trebuie să ne gândim la noi nu doar ca usl-işti, ci ca români şi la ceea ce avem de făcut pentru România. Ii salut pe toţi românii şi mă adresez tuturor în această seară.

– Spun bine-venit oficialilor europeni care se află într-o altă clădire, in Bucureşti, ei trebuie să audă de la dvs ce gândesc românii despre cei cu care stau la masă, despre Băsescu şi PDL. Niciodată o ţară nu e umilită decât dacă există cozi de topor aici în ţară, nu e înfrântă decât dacă are aici oameni care o vorbesc de rău. În numele USL, al românilor, vreau să spun că USL, guvernul nostru, Parlamentul, noi toţi suntem europeni, ne-am câştigat acest drept,. Suntem mândri că suntem europeni şi vrem să ne comportăm ca cetăţeni europeni, egali cu toţi ceilalţi. Vreau să cred că nimeni din România nu va mai spune că suntem cetăţeni de mâna a doua, că trebuie să fim traşi la răspundere din afara ţării!

– Ne vor trata cu respect europenii dacă noi credem lucrul ăsta despre noi.

– Anul 2012 nu e doar anul victoriei. I-am spus aşa ca să rimeze cu numele meu. Dar e anul marii schimbări, anul in care trebuie să mergem inainte, nu să ne intoarcem in timp, e anul în care să facem schimbarea care să coneze si să facem dreptate pana la capăt. Nu ne putem opri din drum, anul acesta trebuie să mergem până la capăt.

– Mergeţi si spuneţi-le celor 7,5 milioane de români care au votat dar si celorlalti că trebuie să ducem schimbarea pana la capat. Nimeni nu vrea ca Romania să o ia inapoi spre vremurile regimului Băsescu- PDL. In ianuarie, o mână de români, aici în Bucureşti şi alte oraşe, au avut curajul să spună Ajunge, au ieşit pe străzi şi au reuşit să-l schimbe pe Emil Boc. Noi USl, în parlament, am reuşit să schimbăm Guvernul MRU şi tot noi am reuşit să-i schimbăm pe Blaga şi Anastase. Toţi cei care ati venit la vot, la referendum, ati reuşit să-i arătati lui Băsescu că nu mai este preşedintele României.

UPDATE: Solista de muzică ușoară Andra a cântat miercuri seară, în deschiderea lansării candidaților USL, imnul național al României. Față de mitingul lansarea candidaților USL la locale, versul care face referire la “Traian” nu a mai fost omis.

După estimările organizatorilor, cu puţin timp înainte de începerea evenimentului, pe Arena Naţională se aflau peste 60.000 de participanţi.

Potrivit MEDIAFAX, evenimentul a început cu o întârziere de aproape 30 minute faţă de ora anunţată, 18.00.

Ponta şi Antonescu au intrat pe stadion în acordurile imnului USL, salutând participanţii şi dând mâna cu unii dintre aceştia.

Participanţii la miting agită steaguri şi scandează lozonci de susţinere a USL.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.