Traian Basescu o va primi la Cotroceni pe fiica fostului premier ucrainean, Iuliei Timosenko

Traian Basescu o va primi la Cotroceni pe fiica fostului premier ucrainean, Iuliei Timosenko

by October 16, 2012 0 comments

Președintele Traian Băsescu o va primi miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Evghenia Timoșenko, fiica fostului premier ucrainean Iulia Timoșenko, aflată la închisoare. Șeful statului o va primi pe Evghenia Timoșenko de la ora 16.30, în Salonul Albastru.  Iulia Timoşenko a fost condamnată, la 11 noiembrie 2011, la şapte ani de închisoare, pentru abuz de putere.La 9 mai, fostul premier, care suferă de hernie de disc, a fost internat la Spitalul Căilor Ferate din Harkov.

În septembrie, o echipă formată din medici germani și ucraineni a decis că Timoșenko trebuie să mai rămână internată cel puțin o lună.

Iulia Timoșenko a acuzat în mai multe rânduri modul în care este tratată în închisoare. În luna aprilie au apărut mai multe fotografii în care Timoşenko apărea întinsă pe patul din închisoare, prezentând răni şi vânătăi pe mâini şi pe burtă. Fostul premier susţine că a fost bătută de oficialii închisorii.

Fiica sa, Evghenia Timoșenko, s-a implicat activ într-o campanie de eliberare a mamei sale.

La 12 mai, ea s-a adresat celor peste 2.000 de persoane care s-au adunat la Kiev pentru a cere eliberarea Iuliei Timoșenko.

Tot în luna mai, Evghenia a cerut Congresului SUA să facă presiuni asupra guvernului ucrainean pentru eliberarea mamei sale.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.