Crin Antonescu: Tariceanu nu va primi mandatul de premier. Daca il primeste, va fi exclus din partid iar Basescu, suspendat

Crin Antonescu: Tariceanu nu va primi mandatul de premier. Daca il primeste, va fi exclus din partid iar Basescu, suspendat

by November 22, 2012 0 comments

Presedintele Senatului Crin Antonescu invitat la Realitatea TV discuta despre situatia politica a tarii si despre relatiile Romaniei cu UE: “Situatia e complicata, evolutia lucrurilor arata ca e un impas. I-am dat cumva un mandat dlui Ponta, si simbolic dlui Basescu, in parlamentul Romaniei. Mandatul nu e de a bate cu pumnul in masa, Romania nu e in masura sa bata cu pumnul in masa, mandatul e sa incerce sa apere cat mai mult interesele Romaniei”.

Principalele declaratii ale presedintelui Senatului

  • Despre cazul deputatului PSD Ion Stan, urmarit penal: “Eu nu-mi permit, nici nu doresc, nici n-am elemente, sa comentez evenimentele de azi. Il cunosc si eu pe dl Stan, sunt la fel de neplacut suprins de imprejurarea in care se afla, nu stiu daca e vinovat sau nevinovat, e normal ca justitia sa n-aiba niciun fel de obstructie”.
  • Despre audierile de astazi de la CSM: Eu nu-i cunosc, nu-i cunosc ca oameni, ca profesionisit, nu pot spune daca sunt buni sau nu, n-am fost in sala de justitie la CSM, chiar nu pot comenta.
  • Despre relatia cu Europa: “Sa marcam ca pe un lucru foarte bun ca premierul Ponta a avut intalniri cu premierii, precum Hollande, am avut o discutie de dimineata cu Ponta, situatia e complicata, evolutia lucrurilor arata ca e un impas. I-am dat cumva un mandat dlui Ponta, si simbolic dlui Basescu, in parlamentul Romaniei. Mandatul nu e de a bate cu pumnul in masa, Romania nu e in masura sa bata cu pumnul in masa, mandatul e sa incerce sa apere cat mai mult interesele Romaniei”. A continuat mentionand: “Nu e un semn de bun augur faptul ca presedintele CE a facut un pas inapoi, pe planul Van Rompuy, eu cred ca asta inseamna influenta Germaniei. Eu inteleg punctul e vedere al Germaniei, numai ca aici trebuie sa armonizam niste interese, si aici Romania e intr-o situatie speciala. Daca tari ca Polonia, par disperate in a smulge inca, acum cat se mai poate, din fondurile europene, ce sa mai spunem de Romania care e ultimul venit si n-a avut sansa Spaniei, Portugaliei.
  • Puteam absorbi mai multi bani, e vina tuturor guvernelor intr-o masura sau alta, n-a sabotat nimeni. E vorba de capacitatea diplomatica de a-ti gasi aliati puternici si de a ramane cu o busola a interesului tau foarte bine orientata. Trebuie sa incerci sa obtii maximum dintr-un plan foarte coerent.
  • Despre actuala guvernare: “Mi-e greu sa reprosez unui guvern despre care stiu in ce conditii s-a constituit, cum a lucrat, imi e greu. Poate ca tehnic sunt oameni care pot spune ca se putea face mai mult, nu ma indoiesc, dar de reprosat nu pot reprosa Guvernului Ponta cand stiu ce au facut guvernele dinainte. Aproape in fiecare zi din luna mai, am stat de vorba cu premierul, ministrul Agriculturii,  si stiu ca asta a fost o preocupare, ca sa nu spun obsesie- aborbtia fondurilor europene. Nu e o imprejurare prea fericita, si singurii bani la indemana sunt astia. Premierul a avut aproape obsesia ca acest proces sa decurga cat mai bine, a incercat diferite formule”.
  • Despre Calin Popescu Tariceanu: Se intampla un lucru trist cu dl Tariceanu care arata cum un om, care probabil n-are intentii rele, poate sa fie manipulat de niste propagandisti abili. Care sunt cele doua teme care au mai ramas propagandei ARD- Basescu: 1. Ca acum Ponta nu a absorbit fonduri si din cauza asta aveam o problema si 2. Minciuna enorma, tema centrala a campaniei- USL e antioccidental, ne va scoate din UE.
  • Tariceanu nu va primi mandatul de premier, decat daca i se ofera dupa alegeri. Daca il primeste: Basescu e suspendat, si Tariceanu exclus. Nu lucram de doi ani, zi de zi spunandu-le oamenilor ca daca noi castigam asta se intampla, pentru ca a doua zi , cineva dintre noi sa faca guvern cu PD.
  • Despre relatia cu Traian Basescu: “Daca presedintele Traian Basescu nu va respecta decizia majoritatii sigur va fi suspendat”.
  • Cred ca USL va avea la alegeri un scor intre 55-60%.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.