Paguba de 1,6 milioane de dolari la CFR. Complicii lui Nicolaiciuc, trimisi in judecata

Paguba de 1,6 milioane de dolari la CFR. Complicii lui Nicolaiciuc, trimisi in judecata

by November 5, 2012 0 comments

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Adrian Viorel Gaşpar, Dumitru Creştin şi Andrei Bogdan Gheorghiu, asociaţi şi administratori la SC ROMTEHNO INVENT SA, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, informează, luni, Biroul de presă al DNA.

Potrivit rechizitoriului, în 13 iunie 2001, în urma unei licitaţii organizate prin Bursa Română de Mărfuri, între SC ROMTEHNO INVENT SA (cu obiect de activitate declarat “intermedieri în comerţul cu produse diverse”) şi CN CFR SA a fost încheiat un contract de achiziţii pentru instalarea unui sistem de monitorizare a o sută de kilometri de cale ferată.
Acest contract a fost câştigat în condiţiile în care SC ROMTEHNO INVENT SA nu aveau niciun fel de activităţi şi nici angajaţi, iar la licitaţie au mai depus oferte alte două societăţi comerciale controlate de cei trei inculpaţi.
La câteva zile de la semnarea contractului şi în lunile următoare, Gaşpar, Creştin şi Gheorghiu ar fi întocmit facturi fiscale fără ca firma acestora să fi efectuat vreo prestaţie în baza contractului menţionat şi au încasat în mod necuvenit suma totală de 4.862.160 RON (echivalentul a 1.673.145 de dolari calculat la cursul mediu de 29.060 lei/dolar).

Cu această sumă, Compania Naţională CFR SA s-a constituit parte civilă în procesul penal. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile şi conturi bancare aparţinând celor trei inculpaţi.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.