Traian Basescu: Crin Antonescu trebuie sa stie ca si el a contribuit la punerea sub semnul intrebarii a statului de drept

Traian Basescu: Crin Antonescu trebuie sa stie ca si el a contribuit la punerea sub semnul intrebarii a statului de drept

by November 14, 2012 0 comments

Presedintele Traian Basescu a raspuns, marti seara, premierului Victor Ponta si presedintelui PNL Crin Antonescu explicand ca declaratia de luni “a fost un semn de maxima alerta”, motivat de ingrijorarea ca raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) asteptat in decembrie, va nota ca “Romania nu mai respecta criteriile politice de la Copenhaga”. Presedintele a afirmat ca declaratiile lui Crin Antonescu denota faptul ca acesta nu a citit raportul CE cu privire la Romania, care ridica intrebari cu privire la statului de drept si sistemul judiciar din Romania, si i-a atras atentia ca “dansul trebuie sa stie ca a avut o contributie esentiala la punerea sub semnul intrebarii a statului de drept”.

Declaratii Traian Basescu:

  • Cred ca s-a creat o confuzie, pe care am vazut-o in reactiile unor politicieni, unul gandindu-se chiar ca am defaimat statul prin punerea sub semnul intrebarii a statului de drept.
  • Citez din ultimul raport al Comisiei Europene, din 18 iulie: Prezentul raport e adoptat intr-un moment in care se pun intrebari importante legate de respectarea statului de drept si de independenta sistemului judiciar din Romania.
  • Sunt multe alte formulari ce se refera si la ANI, si la Avocatul Poporului, dar insist pe statul de drept.
  • La recomandari, cel mai important pas e ca guvernul si institutiile esentiale din Romania sa-si demonstreze angajamentul fata de pietrele de temelie indispensabile ale statului de drept si ale independentei sistemului judiciar.
  • In pagina 22 scrie mare si ingrosat: respectarea statului de drept si a sistemului judiciar. Despre asta am vorbit ieri.
  • Mai jos, in recomandari: invitarea tuturor partidelor politice si a autoritatilor guvernamentale sa respecte independenta sistemului judiciar.
  • Din pacate, presedintele, fostul presedinte interimar al Romaniei nu a citit nici macar raportul CE cu privire la Romania.
  • Ar fi trebuit sa fie mult mai atent si dansul trebuie sa stie ca a avut o contributie esentiala la punerea sub semnul intrebarii a statului de drept.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.