Victor Ponta: Propunerea presedintelui CE inseamna 400 de euro mai putin pentru fiecare roman

Victor Ponta: Propunerea presedintelui CE inseamna 400 de euro mai putin pentru fiecare roman

by November 18, 2012 0 comments
Primul-ministru Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că propunerea preşedintelui Consiliului European privind bugetul UE este cu 8 miliarde mai puţin pentru România, “400 de euro mai puţin pentru fiecare român”, iar Traian Băsescu trebuie să voteze împotriva acesteia.”Propunerea lui Van Rompuy presupune o alocare cu 5 miliarde de euro pe coeziune şi 3 miliarde euro pe politica agricolă, mai puţin decât ceea ce a propus CE”, a spus Ponta.

“Înseamnă 400 de euro mai puţin pe fiecare dintre dumneavoastră din fonduri europene. Dacă votează «da» ne ia 400 de euro de la fiecare, dacă votează «nu» merge pe propunerea CE”, a susţinut premierul.

Ponta a mai spus că Băsescu ar fi trebuit ca, în loc să facă “glume de doi bani”, să explice ce se discută la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

“Îmi doresc ca preşedintele Băsescu să nu mai meargă la Bruxelles să reprezinte interese personale, cum a făcut de multe ori, îmi doresc să reprezinte interese naţionale”, a mai susţinut Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, ironic, că, de la anunţul privind posibilitatea utilizării dreptului de veto de către România la Consiliul European, toţi liderii statelor contributoare “s-au băgat sub birouri”, menţionând că “nu poţi să mergi în halul acesta la Bruxelles”.

“Şi eu sunt pregătit să utilizez dreptul de veto, dacă se încalcă Tratatul. De opt ani, nu am văzut niciun stat depunând, făcând un veto în Consiliul European, atunci când nu s-a încălcat Tratatul. Nu am văzut. În rest, misiunea liderilor europeni este să stea acolo până găsesc soluţii. V-aş aduce aminte negocierea bugetului 2007-2013 la care am participat, a durat trei zile şi două nopţi în care, până la urmă, România a obţinut un buget pe care nu reuşeşte să îl cheltuiască”, a spus el.

Preşedintele Băsescu a mai declarat că nu poţi să te duci la contributori şi să spui: “Doamna Merkel, dacă nu-mi dai atât, eu îţi trântesc un veto de nici nu mai pleci de la Berlin”.

y

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.