Elena Udrea: Alianta ARD a fost creata “cam pe genunchi”. MRU nu a convins pe nimeni

Elena Udrea: Alianta ARD a fost creata “cam pe genunchi”. MRU nu a convins pe nimeni

by December 11, 2012 0 comments

ARD nu a avut strategia cea mai bună în această campanie electorală. Declaraţia îi aparţine fostului vicepreşedinte PDL Elena Udrea. Într-o intervenţie la Realitatea TV, Udrea a apreciat că Alianţa s-a făcut “cam pe genunchi”. În ceea ce priveşte viitorul PDL, aceasta susţine că este nevoie de o analiză “cu dragoste faţă de partid”, dar “cu picioarele în apă rece”.

“ARD nu a avut strategia cea mai bună în această campanie electorală. Toţi liderii partidului s-au dus să-şi câştige propriile colegii şi atunci de la centru a fost mai puţină coordonare, mai puţină campanie centrală. Fiind într-o situaţie mai grea, cu toţii au ştiut că, dacă nu se duc să se bată în colegii, riscă să nu intre în Parlament. Aşa că Bucureştiul, sediul de la Modrogan, a cam fost lăsat gol. Acesta a fost unul din motivele pentru care nu am reuşit un scor mai bun decât atât, la care se adaugă o mulţime de alte motive”, a spus Udrea, la Realitatea TV.

Întrebată dacă îi caută vreo vină coordonatorului de campanie, Adriean Videanu, pentru eşecul alegerilor, Udrea a adăugat: “Săracul Videanu era singurul care mai era în sediul din Modrogan. Blaga trebuia să meargă să-şi câştige colegiul şi atunci a fost şi în Timiş. Şi legea aceasta, şi contextul, faptul că ştiam cu toţii că e greu… Şi eu am făcut la fel, şi eu am plecat în Roman şi nu m-am mai întors. Dar eu sunt simplu membru… Ăsta a fost avantajul meu. Şi eu mi-am asumat un scor slab al organizaţiei pe care am condus-o în vară, la locale, şi mi-am prezentat demisia. Demisia până la urmă nu e o sancţiune, e un mod de a-ţi asuma un rezultat atunci când el cumva depinde de tine.”

În ceea ce priveşte soarta PDL, Udrea invocă necesitatea unei analize “cu picioarele în apă rece” la nivelul partidului.

“Ar trebui o analiză la nivelul partidului şi toată lumea o aşteaptă. Din punctul meu de vedere, ea trebuie făcută cu seriozitate, fără patimă, cu dragoste faţă de partid, nu cu şicane între noi, colegii, pentru că riscăm ca foarte mulţi colegi să se gândească să-şi caute o altă echipă dacă nu văd aici un drum clar stabilit pentru PDL în continuare”, avertizează Udrea.

Întrebată dacă Vasile Blaga ar trebui să părăsească partidul, Udrea a evitat să dea un răspuns: “Această analiză trebuie făcută cu picioarele în apă rece şi apoi decis, fără ca aceasta să fie revanşa cuiva împotriva altcuiva.”

Cât despre contrucţia ARD, Udrea afirmă că a fost una încropită în grabă, pe genunchi.

“Ideea ARD-ului nu a fost doar a domnului Blaga, aici trebuie să ne asumăm cu toţii, cei care am susţinut ARD-ul. Cu toţii am mers pe această construcţie. Din păcate, cred că s-a făcut cam târziu şi cam pe genunchi. Faptul că MRU a trebuit să găsească o formaţiune politică pe care să şi-o asume şi pe care s-o conducă cu siguranţă că n-a convins pe nimeni”, a încheiat Udrea.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.