Premierul Victor Ponta a cerut demisia din Parlament si din PSD a deputatului Ion Stan

Premierul Victor Ponta a cerut demisia din Parlament si din PSD a deputatului Ion Stan

by December 21, 2012 0 comments

Premierul Victor Ponta a cerut vineri demisia lui Ion Stan din Parlament si din PSD, precizand ca in cazul in care acesta nu pleaca din propria vointa va fi exclus din partid. Seful Executivului a precizat ca a votat pentru ridicarea imunitatii lui Ion Stan si ca, in contextul in care Camera deputatilor a respins incuviintarea arestarii preventive, singurul lucru pe care il poate face este sa il excluda din grupul parlamentar PSD si din partid. Ponta a mai precizat ca rezultatul votului de vineri din camera este “un rezultat rau” pentru obiectivele Romaniei legate de Mecanismul de Cooperare si Verificare si de intrarea in Spatiul Schengen.
“Pentru obiectivele noastre legate de Mecanismul de Cooperare si Verificare si intrarea in Spatiul Schengen e un rezultat rau, eu am votat in aceasta ideea pentru ridicarea imunitatii insa decizia plenului este foarte clara. Dl Stan va fi cercetat in continuare in stare de libertate, trimis in judecata si instanta se va pronunta. Eu pot sa fac un singur lucru, ca nu mai poate face din nici din grupul PSD, nici din PSD. Solutia ar fi ca domnia sa sa isi dea demisia din Parlament cum si-a dat-o si fostul deputat Trasculescu pentru a nu se considera ca se ascunde in spatele imunitatii parlamentare, inclusiv referitor la cererea de retinere si arestare”, a declarat Victor Ponta dupa votul din plenul Camerei Deputatilor.

Ponta a preciazat ca “i-am transmis ca ii vor cere acest lucru si public si evident pe cale politica” precizand ca, “daca domnia sa nu pleaca din PSD, Organizatia Dambovita va face acest lucru (il va exclude – n. red)”.

Premierul a explicat ca nici el si nici majoritatea deputatilor nu am avut acces la dosar adaugand ca probele au fost insa analizate de deputatii din comisia juridica. “Eu i-am intrebat pe cei din comisia juridica atunci cand au facut raportul de aprobare a ridicarii imunitatii si mi-au spus ‘da, sunt probe clare de comitere a acelor fapte’. Din acest motiv am votat pentru votarea imunitatii si am transmis acest mesaj, insa pana la urma votul a fost secret si fiecare a votat cum a crezut ca e mai bine”, a declarat Ponta.

“Sper ca domnia sa sa isi dea demisia din functia de deputat pentru a nu mai exista imunitatea”, a declarat Ponta precizand ca “lucrul asta ne va afecta in mod clar rapoarte internationale insa vreau sa precizez pentru publicul din Romania ca dl Stan este in continuare cercetat”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.