Comisiile de buget finante din Parlament au respins un buget mai mare pentru salarii la Cotroceni

Comisiile de buget finante din Parlament au respins un buget mai mare pentru salarii la Cotroceni

by January 31, 2013 0 comments

Comisiile de buget-finante au avizat, joi, bugetul Administratiei Prezidentiale pe anul 2013 in forma propusa de Guvern, desi reprezentanta Presedintiei, Andreia Iana, a aratat ca suspendarea din 2012 a afectat bugetul de salarii, pentru aproape doua luni nefiind achitate salariile celor destituiti, transmite Mediafax. Andreia Iana, ordonator de credite pentru Administratia Prezidentiala, a precizat la sedinta comisiilor de buget-finante ca bugetul Administratiei Prezidentiale in forma prezentata de Guvern este mai mic fata de anul 2012 cu 4,5%.
Ea a vorbit despre salariile personalului angajat la Administratia Prezidentiala si despre faptul ca trebuie acoperite cresterile salariale.

“Anul 2012 a avut acea procedura de suspendare care a afectat bugetul de salarii, pentru ca oamenii au fost destituiti, departamentele s-au diminuat. Deci, a fost o luna si ceva de zile, doua in care nu s-a putut, nu au fost salarii, nu s-au facut cheltuieli. Si sa mai luam in considerare faptul ca, fiind o institutie foarte mica, fiecare om isi pune amprenta in faza de cheltuieli salariale. Fiecare om conteaza”, a aratat Iana.

Ea a aratat ca in iunie a fost o crestere salariala de 8% pe care institutia a trebuit sa si-o acopere singura, deoarece nu a primit nicio crestere suplimentara in 2012, iar in 2013 trebuie acoperita cresterea de salarii de 7,4%, care afecteaza anul 2013.

De asemenea, Andreia Iana a mai spus ca au fost persoane aflate in concendiu pentru cresterea copilului care nu a afectat bugetul anului 2012, dar care s-au intors la serviciu in 2013 si trebuie salarizate. Ea a precizat ca afecteaza bugetul pe 2013 si persoanele aflate in detasare in 2012.

Ea a precizat ca Administratia Prezidentiala a solicitat un buget mai mare la salarii si ca varianta propusa de Ministerul de Finante acopera “cheltuielile efectiv in plata la luna octombrie”.

“Bugetul care e propus, noi am solicitat un buget mai mare la salarii, aceasta varianta finala pe care a propus-o Ministerul Finantelor acopera cheltuielile efectiv in plata la luna octombrie. Acestea sunt salariile pe care noi le avem acum in buget”, a precizat Andreia Iana.

Bugetul Administratiei Prezidentiale pe anul 2013 a fost adoptat de deputatii si senatorii din Comisiile de buget-finante cu 21 de voturi “pentru”, patru voturi “impotriva” si o abtinere, in forma propusa de Guvern, nefiind aprobat niciun amendament.

Bugetul propus Administratiei prezidentiale pentru anul 2013 este de 26.009.000 lei, in timp ce pentru anul 2012 a avut un buget alocat de 27.256.000 lei, iar executia preliminata a fost de 22.457.000 lei.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.