Preseedintele Traian Basescu: Terorismul este la granitele noastre

Preseedintele Traian Basescu: Terorismul este la granitele noastre

by January 21, 2013 0 comments

Autoritatile romane nu au dreptul sa treaca peste luarea de ostatici din Algeria fara a raspunde ce isi asuma din aceste evenimente si cum isi apara cetatenii romani din strainatate, a afirmat luni presedintele Traian Basescu, la intalnirea Anuala cu Sefii Misiunilor Diplomatice acreditati in Romania. “Zilele acestea cu totii am vazut ca terorismul se afla la frontiera de sud a Uniunii Europene. Evenimentele din Algeria au confirmat, inca o data, ca grupari teroriste puternice sunt capabile sa ucida cetatenii nostri si aici trebuie sa ne putem pune o intrebare cum ne aparam cetatenii. Nu putem trece peste evenimentele din Algeria fara sa ne punem in modul cel serios aceasta intrebare”, a spus seful statului.

Traian Basescu a adaugat ca muncitorii romane pleaca sa munceasca in strainatate “cu sentimentul ca statul lor ii va apara”.

“Cert este ca acolo au murit cetatenii nostri nevinovati si nu numai cetateni ai Uniunii Europene, cetateni americani, cetateni japonezi, oameni care s-au dus odata cu companiile noastre pe teritoriul algerian. Nu avem dreptul sa trecem peste acest eveniment fara a da un raspuns, ce ne asumam din ce s-a intamplat in Algeria”, a adaugat acesta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.