Andrei Plesu: Am avut momente in care mi s-a parut ca Gigi Becali era mai bun decat Crin Antonescu

Andrei Plesu: Am avut momente in care mi s-a parut ca Gigi Becali era mai bun decat Crin Antonescu

by February 15, 2013 1 comment

Andrei Plesu afirma, intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul, ca a avut momente in care i s-a parut ca Gigi Becali era mai bun decat Crin Antonescu, argumentand ca, daca in primul caz “macar stii cu cine ai de-a face”, in cazul liderului liberal “e un mic ambalaj demagogic sub care se afla lucruri rudimentare”. El a fost intrebat de Adevarul ce persoana vede presedinte al Romaniei in 2014.
“N-as spune ca am o optiune definitiva si unilaterala, dar stam asa de prost la nivelul candidatilor, incat imi vine sa spun: orice om cat de cat normal, cat de cat educat si care stie doua limbi straine e bun. Si care nu este  foarte corupt, totusi. As vrea sa fim si noi o data reprezentati de un domn. De un domn adevarat. Cu maniere, cu zambetul adecvat in situatii adecvate, cu sobrietate cand e cazul, cu capacitatea de a intretine o conversatie”, a raspuns acesta.

Filosoful a afirmat ca si o femeie ar putea fi potrivita pentru functia de presedinte: “Am vazut unele propuneri in ultima luna care mie mi s-au parut plauzibile”.

“Ar fi grozav, numai ca eu ma indoiesc ca romanii sunt destul de copti ca sa voteze presedinte o doamna. Ar fi un eveniment, ar fi o schimbare de mentalitate, nu cred ca va fi usor, dar nu ar fi rau deloc. Dupa ce am avut un concentrat de virilitate, cum e Traian Basescu, o patina feminina la varf n-ar fi rea”, a comentat acesta.

Andrei Plesu considera ca votul obligatoriu ar putea fi o solutie pentru Romania, in conditiile in care “adeptii oamenilor de proasta calitate sunt fanatici, in vreme ce oamenii normali, nu se duc” la vot.”Nu vreau sa spun lucruri grotesti, dar aveam momente cand Gigi Becali mi se parea mai bun decat Crin Antonescu, pentru ca este mai  transparent, nu ca ar fi foarte obscur Crin Antonescu, dar cu asta macar stii cu cine ai de-a face, stii ce vrea, o spune raspicat si agresiv. Pe cand dincolo e un mic ambalaj demagogic  sub care se afla lucruri rudimentare”, a adaugat Plesu.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Bojidar
    #1 Bojidar 16 February, 2013, 12:59

    Andrei Plesu si-a pierdut de mult dreptul de a ne da lectii de moralitate si bun simt. “Cine spune ca comunismul era rau mananca cacat”, ca sa il citez, literalmente pe dl Andrei Plesu (vezi interviu in EvZ: Nota lui Băsescu către Securitate, văzută de Andrei Pleșu). Catrinel Plesu – director la ICR, sotia lui Andrei Plesu, a turnat pentru DIE, mama lui SIE. El, membru PCR activ de la 19 ani. Ea, informatoare de la 19 ani. Dar daca ar fi singurii oportunisti postrevolutionari nu ar fi o tragedie nationala. Ce ne facem cu Patapievici, Tismaneanu, Caratarescu, Liceanu si alti intelectuali ai shaormei care au girat si gireaza la conducerea Romaniei pe neamul prost al Europei cu un comportament de pirat somalez care frizează patologicul???!!! Lipsa lor de bun simt, de jena intelectuala, sfidarea vointei majoritatii poporului existent intre granitele Romaniei de astazi – toate aceste impertinente la adresa minimei inteligente si bunului simt politic sunt inacceptabile si trebuiesc sanctionate. Moralitatea este obligatorie si pentru intelectualii “Foamea Neagra”, pupatori de dos basist, nu-i asa? In ceea ce priveste expertiza lui Andrei Plesu referitoare la “Competentele economice, juridice, culturale, politice, ale adversarilor lui Basescu, sunt cvasinule.” Îi reamintesc lui Plesu ca a mai trait unul in Romania care le stia pe toate si a murit impuscat pe 25 decembrie 1989. Domnule Plesu daca ati fi sincer nu ati fi penibil si absurd, dar felul cum v-ati vandut imi produce scarba.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.