Inca o decizie a instantei: Dan Voiculescu a fost informator al Securitatii

Inca o decizie a instantei: Dan Voiculescu a fost informator al Securitatii

by February 13, 2013 0 comments

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au mentinut, miercuri, decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie care stabilea ca Dan Voiculescu a fost colaborator al fostei Securitati, acesta facand politie politica sub numele conspirativ “Felix”, informeaza B1TV. Presedintele fondator al PC poate ataca decizia cu recurs in termen de 15 zile. Amintim ca Dan Voiculescu a cerut revizuirea sentintei data de ICCJ in 2011, insa Curtea de Apel Bucuresti a mentinut verdictul.
Potrivit Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS), Dan Voiculescu a fost recrutat ca informator de Securitate comunista, in februarie 1970, primind numele conspirativ “Mircea”. Acesta “a relatat verbal despre contactele si schimburile de pachete intre sportivi romani si cei straini, cu prilejul campionatelor de box din 1969, despre schimburile de valuta” si apoi, in Republica Socialista Cehoslovaca, unde a insotit ca translator echipele romanesti de hochei pe gheata.

De asemenea, in 1973 a fost recrutat in reteaua Directia a III-a unde i s-a dat numele de cod “Felix” si timp de doi ani a dat o serie de note informative despre colegi, rude plecate in strainatate si cetateni straini cu care a avut contact.

Dan Voiculescu a declarat pe propria raspundere la inceputul mandatului de senator, in 2004, ca nu a colaborat cu Securitatea ca politie poltiica, recunoscind insa ulterior, in urma deciziei CNSAS si a materialelor de presa, ca a fost informator.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.