Initiativa legislativa a PSD: Eliminarea cvorumului de 50% pentru referendum

Initiativa legislativa a PSD: Eliminarea cvorumului de 50% pentru referendum

by February 1, 2013 0 comments

Senatorul PSD Trifon Belcurencu a depus in Parlament o initiativa legislativa care prevede eliminarea cvorumlui de 50% la referendumul pentru revizuirea Constitutiei. Senatorul PSD propune ca pentru validarea acestui tip de referendum participarea sa fie de cel putin 30% din alegatorii inscrisi in listele electorale permanente. Propunerea legislativa apare in contextul in care USL intentioneza sa initieze dezbaterile pentru revizuirea Constitutiei.

“Referendumul pentru revizuirea Constituᅢiei este valabil daca la acesta participa cel puTin 30% plus unu din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente”, se arata in proiectul de lege propus de senatorul PSD.

O alta modificare propusa de senatorul PSD este ca pentru validarea referendumului local participarea sa fie de cel putin jumatate plus unul dintre alegatorii din listele electorale permanente.

“In Romania nu exista motive intemeiate pentru care cvorumul sa nu fie eliminat in privinta referendumului (…) Romania a avut deja doua referendumuri unde vointa suverana a poporului roman a fost denaturata de existenta cvorumului, asimiland persoanele care se abtin cu partizanii votului negativ si promovand forme de boicot”, isi motiveaza Belacurencu initiativa legislativa.

Proiectul de lege a fost depus la Senat la sfarsitulu lunii ianuarie si apare in contextul in care USL se pregateste sa initieze dezbaterile pentru revizuirea Constitutiei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.