Monica Macovei, al treilea candidat pentru sefia PDL. Ea va depune motiunea “Reformistii”

Monica Macovei, al treilea candidat pentru sefia PDL. Ea va depune motiunea “Reformistii”

by February 25, 2013 0 comments

Europarlamentarul PDL Monica Macovei si-a anuntat, duminica, intr-o conferinte de presa, candidatura la sefia partidului, din partea “grupului reformistilor”. In conferinta de presa sustinuta impreuna, Monica Macovei, Sever Voinescu, Teodor Baconschi, Cristian Preda si Adrian Papahagi au anuntat ca vor depune motiunea “Reformistii”.”Motiunea pe care o depunem impreuna se numeste “Reformistii” (…) Candidez la conducerea PDL, suntem in echipa, pentru ca vrem sa schimbam si sa reformam PDL, vrem un PDL reformat”, a spus Macovei.
Aceasta este a treia motiune depusa pentru sefia PDL, dupa cea a presedintelui formatiunii, Vasile Blaga, si a deputatului Elena Udrea.

Intrebata de cine se teme dintre ceilalti doi contracandidati, Vasile Blaga sau Elena Udrea, Macovei a spus: “Nu ma tem de niciunul”.

De asemenea, Macovei a declarat ca daca va castiga alegerile interne va renunta la postul de europarlamentar. “Evident ca partidul se conduce din Romania, din Bucuresti, asa incat voi fi in Bucuresti. Voi renuntala postul de europarlamentar”, a spus ea.

In schimb, daca va pierde, Macovei a afirmat ca va lupta in continuare pentru principiile in care crede. “Nu o sa ne sinucidem, suntem oameni in toata firea. O sa ne luptam mai departe pentru principiile in care credem. Toti in viata suntem datori sa incercam sa facem binele, sa facem pasul inainte, sa facem progresul. Deci acesta este primul lucru: datoria de a incerca”, a declarat ea.

Intrebata de asemenea de ce, dintre patru barbati si o femeie, Monica Macovei a fost aleasa pentru a depune motiunea “Reformistii”, aceasta a raspuns: “Pentru ca eu sunt cea mai curajoasa”.

Macovei a insistat totodata ca decizia de a intra in cursa pentru sefia PDL a fost luata fara o consultare cu Traian Basescu. “Decizia pe care am luat-o am luat singuri si am luat-o chiar de mult timp, chiar daca o facem publica astazi. Am luat-o singuri”, a spus aceasta.

Macovei a precizat ca au fost stranse 100 de semnaturi in sprijinul motiunii sale. “Dar vom strange in continuare, toata saptamana. Avem 100, asa ca repet invitatia pentru toti membrii de partid sa vina alaturi de noi”, a spus ea.

UPDATE: Elena Udrea: Salut inscrierea in cursa pentru sefia PDL a Monicai Macovei

Deputatul PDL Elena Udrea a salutat duminica inscrierea in cursa pentru sefia partidului a europarlamentarului Monica Macovei si i-a urat succes. “Cred ca inscrierea in cursa a doamnei Macovei si eventual a altor potentiali competitori va aduce un plus dezbaterii interne in PDL”, a declarat, pentru Agerpres, Elena Udrea.

Conventia Nationala Extraordinara a PDL, in care va fi aleasa noua conducere, va avea loc pe 23 martie.

Declaratii Monica Macovei:

  • Candidez la conducerea PDL si motiunea pe care o depunem impreuna se numeste “Reformistii”. De ce candidam, de ce candidez? Pentru ca vrem un PDL reformat, vrem o conducere credibila in fata electoratului nostru, din care o parte ne-a abandonat, si ne adresam clasei de mijloc, Romaniei vrednici.
  • Vrem sa aplicam valorile in viata de zi cu zi si in politica, vrem ca valorile si principiile sa nu ramana numai lozinci, ci sa fie aplicate in viata politica a partidului si a Romaniei.
  • Credem in dreptate, in lege, in adevar, in responsabilitate, dar si in solidaritate cu cei aflati in nevoie. Acestea sunt cateva dintre principiile de dreapta in care credem si pe care vrem sa le punem in practica.
  • Vrem o politica de principii si valori pe drumul drept, fara ocolisuri, fara exceptii si fara rabat. De asemenea, vrem sa fim credibili, nu sa rostim doar lozinci, si credibilitatea se refera la conducerea partidului, la oamenii politici, la intreaga clasa politica. Vrem sa fim un exemplu pentru clasa politica din Romania.
  • Vrem in partidul nostru standarde etice, care sa se aplice permanent si nu numai inainte de alegeri.
  • Vrem ca politica de cariere in partid sa fie bazata numai si numai pe merit, profesionalism si moralitate. Vrem ca promovarea in functii de partid, de conducere sau in functii publice sa se bazeze numai pe merit si profesionalism, banii sau alte criterii nu au ce cauta in desemnarea unei persoane.
  • PDL trebuie sa mearga inainte si nu sa stagneze sau sa mearga inapoi.
  • PDL nu are voie sa se livreze stangii. Stanga, in mod caracteristic, cheltuie banii tarii si nu umple niciodata visteria tarii. De cate ori pleaca de la putere o lasa goala.
  • PDL nu poate fi condus de oameni care nu sunt o speranta pentru viitor, care nu sunt credibili si nu au viziunea,  capacitatea si credibilitatea sa atraga electoratul caruia ne adresam – Romania vrednica, clasa de mijloc.
  • In fata unei majoritati abuzive si antieuropene vrem sa facem o opozitie credibila si puternica, si nu una constructiva, tovaraseasca. Ne dorim ca in jurul nostru sa reconstruim dreapta politica.
  • Nu suntem in logica unei confruntam intre persoane la aceste motiuni, vrem sa ne confruntam pe programe, pe idei, pe viziune, pe credibilitate. Sa speram ca asa va merge toata campania.
  • Invit toti colegii, de la simpli membri de partid pana la cei alesi, pana la cei avand functii de conducere in filiale sa ni se alaturi acestei motiuni si sa vina cu noi.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.