Relu Fenechiu: Traian Basescu i-a cerut procurorului general, Laura Kovesi sa ma ancheteze

Relu Fenechiu: Traian Basescu i-a cerut procurorului general, Laura Kovesi sa ma ancheteze

by February 28, 2013 0 comments

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a prezentat miercuri seara, la Realitatea TV, o adresa prin care Presedintia ar fi cerut, in februarie 2007, procurorului general de la acea vreme, Codruta Kovesi, anchetarea sa in urma unei plangeri formulate de o terta persoana. Purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, a respins acuzatiile, mentionand ca Administratia Prezidentiala nu a facut decat sa raspunda unei petitii transmise de un cetatean al tarii.
“Este pentru prima oara cand arat aceasta hartie. Este vorba despre o adresa de la Presedintia Romaniei, din februarie 2007, in care i se spune doamnei procuror general al Romaniei, Codruta Kovesi, sa ‘aiba grija’ de Fenechiu. Petitia dispune verificarea unor plangeri semnalate de o persoana si comunicarea petentului si Administratiei Prezidentiale a modului in care a fost solutionata petitia. Acel domn X care a facut plangerea este astazi un om condamnat la trei ani cu suspendare pentru santaj la adresa mea”, a spus ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

Ministrul Transporturilor a explicat ca reactia Administratiei Prezidentiale din acea vreme este explicata in contextul in care presedintele avea “ceva personal” cu Fenechiu.

“Era o perioada in care Tudor Chiuariu si Cristian Adomnitei fusesera numiti in functii ministeriale, domnul Basescu avea ceva cu iesenii, si le-a spus celor din mediile sale ca o sa ma termine, dar ii transmit ca sunt o nuca tare si nu va reusi.

Am fost de zeci de ori chemat la DNA. Acuzatia care mi se aduce este de complicitate la abuz in serviciu, de fapt eram unul din multitudinea de oameni de afaceri care vindeau diverse produse catre diverse companii, eu vindeam aparataj electric. Am fost acuzat de coruptie si mita, dar totusi eu nu am lucrat niciodata la stat inainte sa fiu numit ministru. Daca as fi vandut transformatoare vechi astazi nu as fi aici. Procurorul care ma ancheteaza este fostul sef al corpului de control al Monicai Macovei, pus sa ma ancheteze”, a explicat Relu Fenechiu, care a precizat ca plangerea adresata Presedintiei fusese facuta de unul din ziaristii care au fost condamnati pentru santaj intr-un proces impotriva sa.

Reactia presedintiei:

“Scrisoarea pe care domnul ministru Fenechiu a prezentat-o in aceasta seara la postul de televiziune Realitatea TV este, de fapt, o petitie trimisa de un cetatean al Romaniei Administratiei Prezidentiale si presedintelui Romaniei, pe care Administratia Prezidentiala, prin consilierul de specialitate, a tratat-o strict in litera prevederilor legale.

In termenul prevazut de lege, a directionat aceasta petitie catre institutia in a carei competenta poate intra speta din respectiva scrisoare. A trimis aceasta petitie, insotita de o adresa, atat institutiei cat si petentului, pentru a fi informat ca situatia pentru care dansul solicita un ajutor din partea Administratiei Prezidentiale nu este de competenta Administratiei Prezidentiale, nici a presedintelui Romaniei, ci este de competenta, in acest caz, a Parchetului’, a precizat, miercuri seara, pentru Agerpres, Bogdan Oprea.

El a adaugat ca scrisoarea respectiva a fost adresata institutiei in a carei competenta a intrat speta si ca, potrivit prevederilor, ea se adreseaza sefului acestei institutii.

Bogdan Oprea a subliniat ca Presedintia primeste, in medie pe an, 36.000 de petitii, iar cele care nu tin de competenta Administratiei Prezidentiale sunt directionate catre institutiile abilitate.

“Indiferent de persoana, sunt directionate (petitiile – n.r.) pana la ultima. Nu exista nicio petitie care sa intre in Administratia Prezidentiala si care sa nu fie solutionata asa cum prevede legea”, a adaugat Oprea.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.