Valeriu Zgonea: Daca domnul Antonescu pleaca, cine va conduce sedinta?

Valeriu Zgonea: Daca domnul Antonescu pleaca, cine va conduce sedinta?

by March 11, 2013 0 comments

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că va participa la şedinţa de plen reunit în care preşedintele Traian Băsescu se va adresa Parlamentului, el arătând că, dacă omologul său de la Senat, Crin Antonescu, pleacă, atunci cineva trebuie să şi muncească. Întrebat dacă va participa la şedinţa Parlamentului în care preşedintele Traian Băsescu îşi va prezenta mesajul pe teme europene, în condiţiile în care preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a spus că nu va fi prezent, Zgonea a răspuns: “Păi dacă domnul preşedinte Antonescu pleacă, cine conduce şedinţa? Şi dacă toţi vicepreşedinţii de la PSD ar pleca, cine ar conduce şedinţa?”.

“Trebuie să fie un vinovat de serviciu. Nu v-aţi obişnuit că eu sunt vinovatul de serviciu? Cineva trebuie să şi muncească”, a adăugat Zgonea.

El a arătat că parlamentarii PSD vor decide dacă participă la şedinţa de plen reunit în care preşedintele Traian Băsescu îşi va prezenta mesajul pe teme europene şi a arătat că opiniile sunt împărţite printre social-democraţi.

“Grupurile decid. Avem o discuţie şi cu preşedintele Ponta şi la Cameră, şi la Senat. Opiniile sunt împărţite. O parte sunt pentru păstrarea relaţiei instituţionale cu Traian Băsescu, nu văd oportunitatea discuţiei de genul acesta.

Cealaltă parte vrea să arătăm că suntem un Parlament responsabil, atât de responsabil încât să venim în fiecare zi la serviciu atunci când suntem obligaţi”, a spus Zgonea.

Întrebat care este opţiunea sa, Zgonea a precizat: “Eu am fost ales preşedintele Camerei să vin la muncă”.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că nu va fi prezent la mesajul pe care preşedintele Traian Băsescu îl va adresa marţi Parlamentului, considerând că Băsescu e un preşedinte ilegitim, motiv pentru care nu i se pare de cuviinţă să-l întâmpine şi să-l asculte, ca parlamentar.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.