Dumitru Dragomir, audiat in dosarul Antena- RCS&RDS

Dumitru Dragomir, audiat in dosarul Antena- RCS&RDS

by May 30, 2013 0 comments

dumitru-dragomir-cc[1]Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a venit, joi, la Directia Nationala Anticoruptie pentru a fi audiat de procurori, anunta Mediafax. Dumitru Dragomir a ajuns la sediul DNA in jurul orei 18.30, la intrare acesta refuzand sa spuna de ce a fost chemat de procurorii anticoruptie. Mitica Dragomir, cu o sapca rosie pe cap, a coborat dintr-o limuzina neagra si a intrat in fuga in sediul DNA.
Grupul de Investigatii Politice (GIP) a aratat, joi, intr-un comunicat de presa, ca incepand cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finantata cu 1,7 milioane euro de catre RCS & RDS. In perioada 2009 – 2011, SC RCS & RDS SA a primit de la Liga Profesionista de Fotbal (LPF), condusa de Dumitru Dragomir, dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I. RCS & RDS a primit dreptul de difuzare pentru meciurilor din Liga I si in sezoanele 2011 – 2014.

“Incepand cu 2009, una dintre afacerile personale ale lui Dumitru Dragomir a fost finantata cu 1,7 milioane euro de catre RCS & RDS. Este vorba despre Crystal Palace Ballrooms, un complex luxos de sali de evenimente aflat in imediata apropiere a Palatului Parlamentului si a Pietei Unirii din Bucuresti, pe Calea Rahovei nr. 198A. Complexul se afla in proprietatea SC BODU SRL, firma detinuta in totalitate de Dumitru Dragomir”, a precizat GIP in comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, in 15 august 2009, SC BODU SRL a incheiat un contract de asociere in participatiune cu RCS & RDS. Conform acestui contract, firma lui Dragomir a incasat de la RCS & RDS suma de 1.700.000 de euro “in schimbul unor servicii si drepturi derizorii”, a precizat GIP.

“Prin acest contract, RCS & RDS a platit 1,7 milioane de euro pentru a-si face publicitate la nuntile si botezurile ce urmau sa se desfasoare intr-un imobil detinut de firma lui Dumitru Dragomir. La data semnarii contractului imobilul era neamenajat astfel incat RCS & RDS s-a oferit sa-l amenajeze pe banii sai”, se mai arata in comunicatul citat.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, joi, ca directorul general al Antena TV Group, George Sorin Alexandrescu, este urmarit penal pentru santaj, fiind acuzat ca a amenintat administratorul unei firme ca va da in vileag fapte presupus compromitatoare daca nu va semna un contract in conditiile impuse de el.

Antena 3 a relatat, pe pagina online, ca din informatiile pe care le-a obtinut neoficial, acuzatia pare sa fie bazata pe o plangere facuta de RCS-RDS.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.