Premierul Victor Ponta ar urma sa remanieze 3 ministri: Eugen Nicolaescu, Varujan Vosganian si Constantin Nita

Premierul Victor Ponta ar urma sa remanieze 3 ministri: Eugen Nicolaescu, Varujan Vosganian si Constantin Nita

by May 7, 2013 0 comments

victor-ponta-afp[1]Conform Realitatea Tv, ar urma să fie remaniaţi ministrul Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu, ministrul Industriei şi Comerţului Varujan Vosganian şi ministrul delegat pentru Energie, social-democratul Constantin Niţă. În ultimele luni, Victor Ponta l-a criticat public pe Eugen Nicolăescu, în special în urma anunţului ministrului că intenţionează să reorganizeze sistemul prin desfiinţarea caselor de sănătate judeţene, dar şi direcţiile judeţene de sănătate.

“Domnul ministru Nicolaescu vrea să facă nişte reorganizări. Evident că domnia sa ar vrea sa mai economisească nişte bani, dar întâi trebuia să vorbeasca cu dumneavoastra şi măcar să vă informeze de ceea ce face”, a spus premierul in urmă cu o lună, în faţa şefilor de consilii judeţene.

 

Nicolăescu a fost pus la zid şi de vicepremierul Liviu Dragnea. Social-democratul l-a criticat pe ministru pentru declaraţiile legate de trecerea unor spitale in subordinea autorităţilor locale şi de finanţare a spitalelor private, afirmând ca astfel de proiecte “majore” ar trebui, inainte de a fi anunţate public, discutate mai intâi în guvern sau “măcar cu primul ministru”.

Contre între Ponta şi Vosganian

 

Vosganian s-a declarat nemulţumit de modul în care au fost împărţite atribuţiile în Cabinetul Ponta între PNL şi PSD. Ieşirile publice ale ministrului liberal Varujan Vosganian i-au iritat pe social-democraţi. Premierul Victor Ponta a afirmat că, dacă cuiva nu-i place în Guvernul său, este liber să plece.

 

PDL i-a cerut, pe 14 aprilie, lui Ponta demiterea miniştrilor Niţă, Vosganian, Chiţoiu şi Voinea

 

PDL îi cere premierului Victor Ponta demiterea miniştrilor Constantin Niţă, Varujan Vosganian, Daniel Chiţoiu şi Liviu Voinea, a declarat prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul, care a criticat “scandalul şi bâlbele” din cazul mutării sediilor Transgaz şi Romgaz de la Mediaş la Bucureşti.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.