Theodor Stolojan, cercetat penal pentru fals in declaratii, la solicitarea ANI

Theodor Stolojan, cercetat penal pentru fals in declaratii, la solicitarea ANI

by June 17, 2013 0 comments

131720778213167969611315213246draga-stolo-si-a-mai-tras-o-vila-la-mare-1[1]Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan s-a prezentat luni la sediul Parchetului General pentru a fi audiat in dosarul constituit ca urmare a sesizarii din luna aprilie a Agentiei Nationale de Integritate in vederea cercetarii pentru fals in declaratii, deoarece nu a trecut in declaratiile de avere si de interese completate in 2012 actiunile detinute la Transgaz Medias, relateaza Agerpres.
Theodor Stolojan a declarat luni, la iesirea de la audieri, ca a solicitat Parchetului sa fie primit pentru ca autoritatile “sa stie si punctul meu de vedere, nu doar cel al ANI”, precizand ca a prezentat copii ale documentelor. “Sunt un om care intotceauan mi-am indeplinit corect atributiile”, a adaugat Stolojan.

Europarlamentarul si-a manifestat convingerea ca a completat corect declaratiile de avere si de integritate: “Am avut si am credinta ca am completat asa cum trebuie declaratia de avere si cea de integritate”.

“ANI, la vremea respectiva, desi sustine ca m-a informat, nu a reusit sa ia legatura cu mine. […] Ma asteptam la un singur lucru, sa imi fi dat un telefon sau sa imi comunice ca nu am completat cum trebuie o declaratie de avere”, a afirmat Stolojan.

Intrebat daca i s-a precizat ce calitate are in dosar, europarlamentarul a raspuns: “Nu e nevoie sa imi precizeze Parchetul, mi-a comunicat ANI ca a trimis dosarul la Parchet cu afirmatiile ca exista suspiciuni de fals in declaratii publice care este incrimat de Codul Penal.”

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.