Victor Ponta: Regionalizarea se va face prin proiect de lege fara a mai astepta revizuirea Constitutiei

Victor Ponta: Regionalizarea se va face prin proiect de lege fara a mai astepta revizuirea Constitutiei

by August 30, 2013 0 comments

victor-ponta-premier[1]Premierul Victor Ponta a anuntat vineri la sedinta Comitetului Executiv ca prioritatea legislativa a PSD va fi ca regionalizarea sa se faca prin proiect de lege fara a mai astepta revizuirea Constitutiei. “Trebuie sa mergem mai departe prin modificarea legii 315/1998 cea cu regiuniile de dezvoltare, trebuie sa mergem mai departe de a forma practic regiunile chiar inainte de a primi statutul constitutonal (…) Cel mai important proiect politic, guvernamental, parlamentar din aceasta toamna il constituie declansarea procedurii efective de descentralizare si de pregatire a regiunilor”, a anuntat Ponta.

Victor Ponta: “Am discutat aseara informal cu vicepresedintii partidului. Trebuie sa mergem mai departe cu modificarea legii 315/1998, cea cu regiuniile de dezvoltare, trebuie sa mergem mai departe de a forma practic regiunile chiar inaintea de a primi statutul constitutoanl. Institutiile care vor merge de la Guvernul central catre regiuni, catre structurile locale. De la 1 ianuarie intram pe noul exercitiu financiar al UE si trebuie sa fim pregatiti in aceasta perioada ca orice centralizare excesiva la Bucuresti ingreuneaza lucrurile si cu cat lasam mai mult lucrurile la nivel de regiune si oras, atributii si resursele financiare merg mai bine. Cel mai important proiect politic, guvernamental, parlamentar din aceasta toamna il constituie declansarea procedurii efective de descentralizare si de pregatire a regiunilor.”

Social democratii s-au reunit la Mamaia, in sedinta Comitetului Executiv, pentu a discuta despre priortatile legislative ale Guvernului si Parlamnetului pentru aceasta toamna. Conducerea PSD trebuie sa clarifice in fata baronilor locali  problema incompatibilitatilor primariilor referitoare la legea ANI si sa prezinte proiectele Guvernului pe urmatoarea perioada.

Totodata, Ponta va trebui sa clarifice in fata liderilor locali anuntul facut joi seara de catre liberali privind reducerea CAS-ului cu trei puncte. Potrivit surselor Hotnews.ro social democratii asteapta explicatii de la premier in ceea ce priveste propunerea anuntata de Daniel Chitoiu avand in vedere ca reducerea CAS ar crea in bugetul pe 2014 o gaura financiara de 3,3 miliarde de lei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.