Primarii francezi, indiferent de culoare politica considera imposibila integrarea tiganilor

Primarii francezi, indiferent de culoare politica considera imposibila integrarea tiganilor

by September 27, 2013 0 comments

romanii_vor_sa_fie_tigani[1]Primarii francezi, fie ca sunt de dreapta sau de stanga, sustin declaratiile ministrului de Interne Manuel Valls, care a afirmat marti ca romii trebuie repatriati in Romania si Bulgaria, explicand ca le este imposibil sa ii primeasca in comunitatile lor, relateaza Le Monde, in editia electronica, potrivit Mediafax. “Pe o tema atat de sensibila, trebuie sa iti cantaresti bine cuvintele”, afirma prudent Maurice Vincent, primar socialist al Saint-Etienne (Loire), inainte de a recunoaste urgenta situatiei. “Problema roma nu se va rezolva multiplicand solutiile de gazduire. Nu se poate din punct de vedere material, financiar, social sa primesti aceste populatii. Situatia este inextricabila. Avem de-a face cu populatii care nu vorbesc limba noastra, se instaleaza oriunde sau in conditii de igiena si siguranta periculoase pentru ele si pentru ceilalti, generand rapid exasperarea vecinilor”, afirma el pentru Le Monde.

“In urma lipsei de civilizatie, a furturilor, toate persoanele in situatie neregulamentara trebuie repatriate”, adauga Andre Rossinot, primar din partea Uniunii Democratilor si Independentilor (UDI) al localitatii Nancy (Meurthe-et-Moselle). Politica de repatriere este in prezent acceptata de stanga.

Primarii socialisti din Toulouse si Grenoble sustin, de asemenea, declaratiile ministrului de Interne Manuel Valls privind expulzarea romilor, adaugand ca “instalarea anarhica a taberelor de romi duce la situatii de tensiuni groaznice pe care nu trebuie sa le negam si pe care nu le putem rezolva la nivel local”. “Uniunea Europeana trebuie sa gaseasca o solutie pentru aceste fluxuri de populatie”, adauga primarul din Grenoble.

“Sa credem ca vom reusi sa rezolvam problema roma cu sate de insertie este o iluzie”, afirma Francis Chouat, primar socialist din Evry (Essonne). In numeroase tabere se face comert ilegal, copiii sunt pusi sa cerseasca, se practica prostitutia, exista organizatii care nu au niciun interes ca noi sa gasim solutii individuale pentru aceste persoane”, adauga el.

“Trebuie sa incetam orice forma de idealism in tratarea dosarului rom”, avertizeaza Serge Godard, primar socialist din Clermont-Ferrand (Puy-de-Dome). “Nu se pune problema sa stigmatizam o populatie dar, intr-o perioada de penurie de locuri de munca si locuinte, nu putem reusi sa ii integram”, adauga el.

“Toata lumea sustine discursul lui Manuel Valls despre romi. Exista doar o mica problema, si anume ca Manuel Valls nu este acolo pentru a sustine discursuri, ci pentru a actiona”, a comentat presedintele UMP, Jean-Francois Cope, pentru BFMTV-RMC, relateaza Le Point, in editia electronica.

“Problema exploziei delincventei si violentei din tara noastra, problema romilor, toate aceastea puse cap la cap au dus la exasperare un anumit numar dintre compatriotii nostri. Trebuie sa intelegem ca nici Romania, nici Bulgaria nu sunt pregatite sa intre in Schengen, trebuie deci sa o spunem oficial, asa cum fac germanii si olandezii. Trebuie ca Guvernul sa ne spuna cum va organiza expulzarea romilor care sunt in situatie ilegala”, a continuat el.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.