Victor Ponta le-a promis primarilor ca le va mari salariile de la 1 ianuarie 2014

Victor Ponta le-a promis primarilor ca le va mari salariile de la 1 ianuarie 2014

by September 5, 2013 0 comments

victor-ponta-premier[1]Vicepremierul Liviu Dragnea le-a transmis, joi, reprezentantilor Asociatiei primarilor ca premierul Victor Ponta a fost de acord cu majorarea salariilor primarilor, el aratand ca acestea vor fi majorate de la 1 ianuarie 2014, transmite Mediafax.”Premierul a fost de acord cu cateva principii importante: in primul rand sa acordam si primarilor aceleasi drepturi pe care le au functionarii din primarii. Orice drepturi salariale le au functionarii din primarii le vor avea si primarii. Premierul mi-a cerut si lucram impreuna cu Ministerul Muncii la o legislatie prin care intr-o institutie cel mai mare salariu sa-l aiba seful institutiei”, le-a spus Dragnea primarilor, la discutie participand si premierul Ponta.

Dragnea a spus ca Ponta a fost de acord cu majorarea salariilor primarilor, avand in vedere ca responsabilitatea acestora nu este corelata cu nivelul de salarizare.

“I-am solicitat premierului si a fost de acord sa marim salariille primarilor pentru ca exista o responsabilitate uriasa la primari si nu este corelata cu nivelul de salarizare. Ideea proasta de acum multi ani, cand s-au gandit salariile primarilor si s-a spus sa nu mai aiba nici alte drepturi este o idee foarte proasta, care incurajeaza coruptia. Premierul a hotarat ca vom rupe aceasta cutuma gresita si incepand cu 1 ianuarie veti avea”, a adaugat Dragnea.

  • Ponta, primarilor: Vreti in comisii de retrocedare? Va pun, sa nu imi iau doar eu injuraturi

La randul sau, premierul Victor Ponta le-a transmis, joi, reprezentantilor Asociatiei Primarilor ca le va rezolva cererea de a face parte din comisiile de inventariere, prevazute de Legea retrocedarilor, el aratand ca le face un rau, dar ca responsabilitatea va fi impartita si nu-si va lua doar el injuraturile.

“Sunt cereri ale dumneavoastra pe care le rezolvam imediat. Ati zis sa fiti in comisii la Legea cu restituirile, sa fiti presedintii comisiilor. E logic. Mie mi-e ca va fac un rau ca va pun presedinti la comisiile alea, dar daca vreti, vi-l fac. Ca e un necaz cu alea. S-au retrocedat si stiti foarte bine, avem hotarari judecatoresti definitive si irevocabile prin care vi s-a dat tot satul sau toata comuna si nu aveti cum sa va opuneti cum nu am nici eu cum sa ma opun. Deci intr-un fel am luat-o pe noi”, le-a spus Ponta primarilor.

El a precizat ca la proxima sedinta de Guvern, miercuri, va fi data o Ordonanta in acest sens.

“Aveti dreptate. Vreau sa va spun sincer: miercuri, daca putem sa dam Ordonanta sa va punem sefi de comisii, va punem, ca e foarte bine. Vreau sa impartim responsabilitatea, sa nu imi iau doar eu injuraturi”, a spus Ponta.

  • Victor Ponta si Liviu Dragnea s-au intalnit cu primarii de comune

Blocarea posturilor din administratie si lipsa fondurilor au fost principalele probleme aduse in discutie de reprezentantii Asociatiei Comunelor din Romania la intalnirea de joi cu premierul Victor Ponta si vicepremierul Liviu Dragnea, scrie Agerpres. “Niciodata asociatia nu a actionat politic. (…) Avem o asteptare mare la rezolvarea unor probleme. Mi-as dori in urmatoarele zile sa incheiem un protocol care sa fie materializat printr-un memorandum in care sa se stabileasca responsabilitati de o parte si de alta, termene, ca altfel asteptarile noastre sunt fara rezultat”, a spus presedintele Asociatiei Comunelor, Emil Draghici, care a afirmat ca vrea sa duca mesajul “corect si real” al Guvernului catre locuitorii comunelor.

Premierul Victor Ponta a aratat ca Guvernul este deschis catre problemele tuturor primarilor: “Nu sunt de acord nici cu cei care au zis sa va desfiintam jumatate, a zis cineva ca sunteti prea multi si ca de aceea trebuie sa desfiintam comunele. (…) Eu am facut si fac toate eforturile sa reusim sa va finantam, ca din impozite locale nu puteti multi sa functionati, stiti foarte bine. Sunt cereri ale dumneavoastra pe care le rezolvam imediat. Ati zis sa fiti in comisiile de inventariere, (…) am facut ordonanta 28 tot pentru binele dumneavoastra ca sa fie toate programele intr-un singur loc, am deblocat posturile din administratie, am desfiintat ce era blocat si acum sunteti unu la unu. Ideea e ca dumneavoastra reprezentanti baza acestei tari si ce putem face, facem. Vreau sa va scot din faliment, sa nu va desfiintez si sa va faceti treaba fata de cetateni”, a spus Ponta.

Vicepremierul Liviu Dragnea a sustinut ca protestul primarilor a fost nejustificat si a spus ca problemele lor sunt reale, admitand ca ar fi putut exista o lipsa de comunicare. “Cu deblocarea posturilor, nu va suparati, este vorba despre un aviz si asteptam de la dumneavoastra o solicitare si primiti permisiunea sa ocupati toate posturile, sa completati postul. Pentru unu la unu nu trebuie sa cereti aprobare de la nimeni”, a explicat Dragnea.

Vicepremierul a afirmat ca nu intelege supararea edililor in privinta propunerii ca oamenii sa poata achita impozitul agricol la primarie. “Nu face primarul un serviciu pentru Guvern, primaria ca institutie face un serviciu pentru cetateni si se creeaza posibilitatea cetateanului sa vina la primarie, nu stiu daca cetatenii ar fi multumiti sa mearga la resedinta de judet. In ceea ce priveste insolventa, in realitate legea a fost data in sprijinul dumneavoastra, al primariilor si consiliilor judetene, e vorba de protectia acestora in fata creditorilor. Procedura e inspirata din SUA si e exemplu de buna practica”, a declarat Liviu Dragnea.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<