Procurorii DNA folosesc precedentul Adrian Nastase pentru a-l condamna pe Liviu Dragnea

Procurorii DNA folosesc precedentul Adrian Nastase pentru a-l condamna pe Liviu Dragnea

by October 7, 2013 0 comments

0HCAUZSHFXCA84HN7ICAXSV8YQCAZJ7OUNCANVGXTLCAF21B9WCAIAD8PSCA9FNY4DCALSWQ4FCAK9AY22CA0HCL9LCAY13FU3CAVQ9XPECAW0T44GCA7I8RJBCALCIJXACAK9RBJSCALK7P7ECATGQQV6Procurorii DNA fac referire in referatul de trimitere in judecata a vicepremierului Liviu Dragnea la solutia data de completul de trei judecatori ai Inaltei Curti in dosarul Trofeul Calitatii, in care Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare. Astfel, procurorii DNA scriu in rechizitoriu ca solutia data in cazul Nastase arata ca “actele de folosire a influentei pot fi probate prin coroborarea probelor indirecte. Inalta Curte a mai retinut, in acelasi context, ca nu poate fi primita apararea potrivit careia persoanele aflate in subordinea autorului infractiunii savarsesc acte ilegale in folosul acestuia fara ca el sa isi exercite influenta”.

Procurorii scriu ca “acelasi rationament este aplicabil si in speta (in dosarul lui Dragnea – n.red.), astfel incat nu se poate retine ca, in lipsa unei activitati de folosire a influentei invinuitului, persoanele aflate in subordinea sa au acceptat sa comita acte de frauda de natura sa le atraga raspunderea penala, fara a urmari obtinerea unui beneficiu, ci atingerea scopului asumat de invinuit”.

Trebuie mentionat ca solutia la care fac referire procurorii DNA a fost adoptata de doi dintre cei trei judecatori ai completului, al treilea judecator avand opinie separata in care a aratat ca nu sunt suficente probele indirecte pentru a demonstra vinovatia lui Adrian Nastase. Ulterior, completul de 5 judecatori ai Inaltei Curti a confirmat sentinta din completul de 3, condamnadu-l cu unanimitate pe Adrian Nastase la doi ani de inchisoare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.