Victor Ponta: Traian Basescu nu scapa de mentalitatea securista. Daca o dobandesti, stai cu ea pana la moarte

Victor Ponta: Traian Basescu nu scapa de mentalitatea securista. Daca o dobandesti, stai cu ea pana la moarte

by October 18, 2013 0 comments

victor-ponta-afp[1]Privatizarea CFR Marfa a fost discutata de trei ori in CSAT, unde presedintele Traian Basescu si sefii serviciilor de informatii au spus foarte clar ca nu exista nimic ilegal si imoral, a declarat premierul Victor Ponta, adaugand ca el este prieten cu Gruia Stoica asa cum este prieten si cu Basescu, relateaza Mediafax. “Nu cred ca presedintele a mintit la CSAT, pentru ca este o institutie publica. Practic, a mintit astazi. Este o mentalitate securista de care nu va scapa toata viata, aceea de a baga tot felul… Mentalitatea securista, cand o dobandesti dupa atatia ani, stai cu ea pana la moarte”, a spus Ponta.

Intrebat de jurnalisti daca exista o relatie de prietenie intre el si Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman, declarat castigator la privatizarea CFR Marfa, Ponta a raspuns: “Cum sunt prieten si cu domnul Basescu”.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, despre esecul privatizarii CFR Marfa, ca premierul Ponta “a vrut sa isi ajute un prieten” si “a iesit prost”.

“Nu spun ca sunt lipsit de date, ci sunt mai intime, de familie. A vrut sa isi ajute un prieten, un amic in orice caz, si a iesit prost”, a spus Traian Basescu, intr-o emisiune difuzata de B1 TV si evz.ro.

Presedintele a mai spus ca “miza era prelungirea termenului de plata, in speranta ca GFR-ul va gasi sursa de finantare”, inclusiv la “Eximbank-ul romanesc, care este controlat de PSD in acest moment”.

Seful statului a mai spus ca CFR Marfa nu e companie de tip chiosc, potentialulul acesteia este urias, iar privatizarea nu se face intr-o luna sau doua.

“Ce va pot spune este ca va fi o privatizare ca la carte”, a spus Basescu despre ce se va intampla de acum incolo cu privatizarea CFR Marfa.

Vanzarea a 51% din CFR Marfa catre Grup Feroviar Roman (GFR), companie detinuta de omul de afaceri Gruia Stoica, nu a putu fi finalizata pana la termenul limita, 14 octombrie, pentru ca unele banci creditoare ale CFR Marfa nu si-au dat acordul pentru schimbarea actionariatului, iar Consiliul Concurentei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunta asupra tranzactiei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.