Doi inculpati din dosarul referendumului, condamnat la inchisoare cu suspendare

Doi inculpati din dosarul referendumului, condamnat la inchisoare cu suspendare

by January 27, 2014 0 comments

DENMARK-VOTEMarius si Simona Predut, cei doi inculpati din dosarul fraudarii referendumului care si-au recunoscut vinovatia, au fost condamnati luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cate un an si patru luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, transmite Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs. Inalta Curte a decis si desfiintarea partiala a listei electorale de la sectia de votare 105 din Piatra-Olt, precum si anularea a opt buletine de vot pe numele: Liuta Raul Costache, Gina Dobeanu, Elisabeta Prodan, Daniel si Geanina Pitigoi, Alin Florin Rad, Daniela si Marinel Durbaca.

Marius si Simona Predut au fost condamnati cu suspendare, cu un termen de 3 ani si sase luni sub supraveghere, avand in vedere faptul ca acestia si-au recunoscut vinovatia.

Astfel, la un termen anterior al procesului, avocatul lui Marius Predut a invocat faptul ca acesta ‘a fost instigat si constrans’ sa fraudeze listele electorale de catre conducerea localitatii unde acesta domiciliaza, potrivit Agerpres. De asemenea, avocatul a mai spus ca nivelul slab de instruire din mediul rural si necunoasterea legii favorizeaza acest gen de infractiune.

Marius si Simona Predut au fost membri in Biroul Electoral al sectiei de votare 105 in orasul Piatra Olt, ei fiind acuzati de savarsirea infractiunilor de falsificare prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale si introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine de vot.

Reamintim ca vicepremierul Liviu Dragnea, presedinte executiv al PSD, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, in calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului de demitere a presedintelui Basescu din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte formatiunea reprezentata de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

In acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

In paralel, el a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul caruia a transmis mesaje, ordine si recomandari legate de stimularea participarii cetatenilor la vot prin mijloace interzise de lege catre coordonatorii judeteni de campanie/primarii/activistii de partid, mai precizeaza DNA.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<