Premierul Victor Ponta i-a cerut scuze europarlamentarului Elmar Brok dupa ce l-a facut nazist

Premierul Victor Ponta i-a cerut scuze europarlamentarului Elmar Brok dupa ce l-a facut nazist

by January 14, 2014 0 comments

victor-ponta-afp[1]Premierul Victor Ponta si-a cerut scuze, telefonic, pentru afirmatiile facute in legatura cu europarlamentarul Elmar Brok, pe care l-a acuzat de gandire “nazista”, scrie B1TV, care il citeaza pe purtatorul de cuvant al presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz. Potrivit televiziunii de stiri, Martin Schulz i-a sunat pe Victor Ponta si pe Elmar Brok, “pentru a le media impacarea”.

“Potrivit purtatorului de cuvant al lui Schulz, premierul Ponta si-a cerut scuze telefonic pentru declaratiile sale, in timp ce Brok a precizat ca nu se referea la romani in discursul sau referitor la imigranti”, afirma B1 TV.

Victor Ponta a confirmat ulterior, pentru agentia Mediafax, ca a discutat cu Martin Schulz si i-a transmis acestuia ca a avut o reactie “nefericita” si ca “regreta” utilizarea termenului nazist. Ponta si-a justificat insa reactia prin faptul ca declaratia lui Elmar Brok a fost “fie gresit inteleasa, fie gresit tradusa in presa romana”.

“Aseara, am avut o discutie cu domnul Martin Schulz, presedintele Parlamentului European, care m-a sunat pentru a lamuri situatia declansata de declaratiile parlamentarului Elmar Brok si de reactia noastra la ele. Am inteles si am toata increderea, din ceea ce mi-a spus domnul Schulz, ca declaratia lui Elmar Brok a fost, nu stiu, fie gresit inteleasa, fie gresit tradusa in presa romana si ca nu se referea la amprentarea tuturor romanilor in Germania. In aceste conditii, evident ca am spus ca, daca nu se refera si nu vorbea domnul Brok de amprentarea romanilor, evident ca, atunci, si reactia mea este nefericita si regret ca am folosit un cuvant daca acea situatie nu exista. Important pentru mine – si i-am spus si presedintelui Schulz si a fost de acord – este ca nu vom lasa niciodata nesanctionata o pozitie de acest gen impotriva romanilor si apreciez foarte mult ca si Martin Schulz, si alti oameni politici de relevanta europeana au spus foarte clar ca nu este normal si ca nu vor accepta niciodata introducerea unor sisteme antieuropene impotriva romanilor, bulgarilor sau a altora”, a spus Ponta.

De asemenea, purtatorul de cuvant al presedintelui Parlamentului European, Armin Machmer, a precizat, tot pentru B1 TV, ca Martin Schulz nu s-a referit la presedintele Traian Basescu in discursul sau, asa cum a sustinut europarlamentarul PSD Victor Bostinaru.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.