Crin Antonescu a fost reconfirmat in fruntea PNL. Daniel Chitoiu si Radu Stroe au fost sanctionati

Crin Antonescu a fost reconfirmat in fruntea PNL. Daniel Chitoiu si Radu Stroe au fost sanctionati

by February 18, 2014 0 comments

CRIN ANTONESCU - SIBIUConducerea PNL a aprobat, marti, prin vot, o rezolutie prin care este reconfirmat mandatul de negociere in USL privind structura Guvernului al presedintelui formatiunii, Crin Antonescu, au declarat, pentru Mediafax, surse liberale.Decizia conducerii PNL inseamna ca liderul liberal este mandat sa nu faca nicio concesie in negocierile din USL.

Conducerea PNL a aprobat o rezolutie prin care este reconfirmat mandatul de negociere in USL privind structura Guvernului al presedintelui formatiunii, Crin Antonescu, au precizat sursele

Biroul Politic National al PNL s-a reunit, marti, in jurul orei 17.00, la Parlament, pentru a discuta despre reconfirmarea mandatului de negociere in USL pe tema restructurarii guvernamentale.

Conducerea PNL a decis sa ceara desfiintarea Uniunii Social-Democrate – alianta PSD, UNPR si PC, potrivit unor surse citate de Digi24.

Conducerea PNL a constatat ca delegarea atributiilor Secretariatului General catre Chitoiu e nestatutara

Conducerea PNL a constatat faptul ca delegarea atributiilor pentru coordonarea Secretariatului General al PNL catre Daniel Chitoiu a fost una nestaturara, fapt pentru care i-au fost retrase aceste competente, care vor ramane in sarcina lui Eduard Hellvig, au declarat pentru agentia Mediafax surse din PNL.

BP al PNL a revenit asupra deciziei prin care i-au fost delegate lui Daniel Chitoiu atributiile de coordonare a secretariatului general al PNL, constatand faptul ca masura ar fi nestatutara, au precizat surse din conducerea PNL.

Atributiile i-au ramas actualului secretar general al PNL, Eduard Hellvig.

Stroe si-a prezentat disponibilitatea de a renunta la functia de vicepresedinte PNL

In plus, vicepresedintele PNL Radu Stroe si-a prezentat, in sedinta BP al partidului, disponibilitatea de a renunta la functia sa din conducerea PNL, in cazul in care exista suspiciuni asupra atitudinii sale fata de PSD, au declarat surse din PNL.

Pozitia lui Stroe a fost exprimata in contextul unei discutii din conducerea PNL legata de faptul ca ar fi fost lideri liberali care au avut o colaborare mai starnsa cu PSD si cu primierul Victor Ponta, au precizat sursele citate.

Vicepresedintele PNL a sustinut ca este disponibil sa renunte la functia sa in conducerea partidului in cazul in care exista suspiciuni asupra activitatii sale sau a atitudinii fata de PSD.

Potrivit unor surse din PNL, Crin Antonescu ar fi precizat ca nu sustine ideea unei demisii a fostului ministru de Interne din functia de vicepresedinte PNL.

Conducerea PNL a decis, marti seara, excluderea lui Sorin Iliesiu din formatiune, au declarat, pentru agentia Mediafax, surse liberale.

Decizia a fost luata in urma pozitiilor exprimate recent de senator.

Iliesiu declara, luni seara, ca cere schimbarea din functia de presedinte al PNL a lui Crin Antonescu, sustinandu-l pentru aceasta pozitie pe fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care sa fie candidat la prezidentiale sau candidat pentru functia de premier din partea USL.

“Motivul esential este faptul ca de peste o saptamana Romania se afla in criza politica datorata lipsei de dorinta pentru un dialog constructiv si cred ca este momentul ca acest blocaj politic sa se termine si sa intram in normal. (…) Ceea ce am propus eu este ca USL sa functioneze in continuare asa cum a functionat pana acum, inclusiv la alegerile europarlamentare, inclusiv la alegerile prezidentiale, cand PNL poate sa aiba candidatul pentru presedintia Romaniei sau candidatul pentru viitorul prim-ministru, in persoana domnului Tariceanu”, a sustinut Iliesiu.

De asemenea, Iliesiu sustine, intr-o noua scrisoare deschisa adresata membrilor PNL, ca un nou argument pentru inlocuirea lui Crin Antonescu din fruntea partidului ar fi faptul ca acesta va face o alianta politica cu presedintele Traian Basescu.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.