Profitul Renault a crescut în 2013 cu 59%, datorită majorării vânzărilor la modelele low-cost Dacia

Profitul Renault a crescut în 2013 cu 59%, datorită majorării vânzărilor la modelele low-cost Dacia

by February 13, 2014 0 comments

imagesCAZKDX9RRenault, al treilea mare producător auto european, a înregistrat un profit operaţional de 1,24 miliarde euro anul trecut, în urcare cu 59%, datorită creşterii volumului vânzărilor, generată în principal de Dacia, şi reducerilor de costuri.

Profitul înainte de taxe, impozite și elemente excepționale a urcat în 2013 la 1,24 miliarde de euro(1,69 miliarde de dolari), depășind estimările analiștilor, de 1,06 miliarde de euro. Veniturile au crescut anul trecut cu 0,5%, la 40,9 miliarde de euro.

Renault se așteaptă la creșterea vânzărilor și a profitului operațional în 2014. Compania are ca obiectiv să ajungă la venituri anuale de 50 miliarde de euro în următorii trei ani.

Profitul net a scăzut cu 66%, la 586 milioane de euro. Renault a anunțat că va menține neschimbate dividendele, la 1,72 euro pe acțiune.

‘Angajamentul tuturor angajaților Renault a permis grupului să-și îndeplinească obiectivele din 2013, într-un mediu nefavorabil. Întărit de acest rezultat, grupul poate începe cu încredere a doua etapă a planului strategic’, a declarat directorul general al alianței Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Luna aceasta, compania a anunțat că intenționează să-și dubleze cota de piață în India. În decembrie, Renault a primit aprobarea autorităților de reglementare din China, cea mai mare piață auto din lume, pentru a construi prima sa fabrică în statul asiatic.

Renault a fost singurul dintre cei mai mari cinci producători auto din Europa (UE plus Elveţia, Norvegia, Islanda) care a înregistrat anul trecut vânzări în creştere pe segmentul autoturismelor, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). 

Creşterea s-a datorat în principal mărcii Dacia, care a înregistrat vânzări în urcare cu 23%, acoperind declinul de 1,5% al mărcii Renault.

Renault şi Nissan, care au format o alianţă în 1999, ţintesc sinergii de cel puţin 4,3 miliarde euro până în 2016, prin intensificarea cooperării în zone precum dezvoltarea, producţia, aprovizionarea şi resursele umane.

Renault a precizat joi că Nissan a contribuit cu 1,5 miliarde euro la profitul de anul trecut. De asemenea, directorul financiar al Renault, Dominique Thormann, a precizat într-o conferinţă că efectele variaţiei de curs valutar au redus cu 619 milioane euro profitul operaţional de anul trecut.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.