ICCJ: Procurorul de sedinta cere neinceperea urmarirea penala a lui Victor Ponta

ICCJ: Procurorul de sedinta cere neinceperea urmarirea penala a lui Victor Ponta

by March 3, 2014 0 comments

victor-ponta-premier[1]Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca astazi daca procurorii vor ancheta sau nu acuzatia de plagiat adusa premierului Victor Ponta. In urma cu un an, Parchetul General a decis sa nu inceapa cercetarile penale in cazul presupusului plagiat al lui Victor Ponta, iar Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Augustin Ofiteru au depus plangere la Curtea Suprema impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale. In cadrul termenului de astazi, 3 martie, procurorul de sedinta, reprezentantul Parchetului General condus de Tiberiu Nitu, a solicitat respingerea cererii de redeschidere a dosarului, transmite Gandul.

Acesta este al doilea termen in dosar, iar procurorul de sedinta si avocatul premierului Victor Ponta au solicitat magistratilor respingerea cererii de redeschidere a dosarului, potrivit sursei citate.

Pe 20 ianuarie, la primul termen, procesul a fost amanat dupa ce Augustin Ofiteru, una dintre persoanele reclamante, nu a putut fi citat corect. Niciuna dintre cele trei persoane care au constestat decizia Parchetului General nu a fost prezenta atunci la proces, iar Victor Ponta a fost reprezentat de avocatul sau, potrivit Digi 24.

Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Augustin Ofiteru au depus plangere la Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale in cazul presupusului plagiat al premierului Victor Ponta, apreciind ca solutia procurorului in acest caz este “nelegala si lipsita de temeinicie”.

Cei trei, reprezentati de avocatul Florin Plopeanu, solicita “admiterea plangerii, desfiintarea rezolutiei atacate si trimiterea cauzei la procuror in vederea inceperii urmaririi penale fata de domnul Victor Viorel Ponta sub aspectul savarsirii infractiunii de plagiat, prevazuta de art. 141 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe”. Primul termen in acest dosar a fost fixat pentru 20 ianuarie 2014.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.