Traian Basescu: Oare ce cauta Victor Ponta la Ziua Unirii, ca nu l-am vazut in suita lui Cuza

Traian Basescu: Oare ce cauta Victor Ponta la Ziua Unirii, ca nu l-am vazut in suita lui Cuza

by March 31, 2014 0 comments

TRAIAN BASESCU - PETROMPreşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că, pe logica premierului, că doar cei care au participat la aderarea României la NATO să fie prezenţi la ceremonia de aniversare, atunci se întreabă ce caută premierul la Ziua Unirii, că nu l-a văzut în suita lui Cuza.”Observ că premierul astăzi a muncit din greu, a făcut foarte multe declaraţii, ceea ce înseamnă munca dânsului de prim-ministru, şi nu aş vrea să rămână fără răspuns”, a spus şeful statului, referindu-se la “aprecierea premierului cu privire la micul eveniment de marcare, la Preşedinţie, a 10 ani de la aderarea României la NATO”.

 

“Am înţeles că dânsul consideră că trebuie să participe doar cei care au semnat sau s-au implicat în acest proces de aderare la NATO. Chiar dacă nu consider că are dreptate, îi pot spune că am fost un politician  foarte implicat în acest proces”, a spus preşedintele Băsescu, precizând că a fost ministru în 1996-2000, iar în perioada conflictului din Iugoslavia, era ministru al Transporturilor, adăugând că, nu mai puţin, ca opozant, a fost un susţinător fără rezerve al drumului României către NATO şi UE.

“Ba, mai mult, din opoziţie, vorbeam despre axa Londra-Washington, axă pe care premierul încearcă să o mai strâmbe acum, să o ducă şi prin alte zări, dar lucrurile merg înainte”, a spus şeful statului.

Preşedintele a continuat: “Dacă am pleca pe logica lui Victor Viorel Ponta, că doar participanţii la eveniment să aibă dreptul de a fi prezenţi la o astfel de ceremonie, mă întreb ce caută la Ziua Unirii, că nu l-am văzut în suita lui Cuza”.

Traian Băsescu a mai spus că, “poate, în modul de a gestiona cariera, (premierul – n.r.) a luat un act al Unirii şi a pus şi el de-un plagiat, acolo, a pus o semnătură şi acum se consideră îndreptăţit să meargă la Iaşi”.

“Are fracturi de logică, este evident”, a mai comentat şeful statului.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, în debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces, că şeful statului, Traian Băsescu, “trage” azi o petrecere ca să aniverseze zece ani de la aderarea la NATO, deşi meritul pentru acest lucru aparţine foştilor preşedinţi Constantinescu şi Iliescu şi fostului premier Adrian Năstase.

“Vreau să spun, pentru că toată lumea aniversează zece ani de la intrarea în NATO, eu cred că ar trebui să aniverseze cei care au un merit pentru intrarea noastră în NATO: preşedintele Constantinescu, premierii de atunci, preşedintele Iliescu, primul-ministru Adrian Năstase. Ei sunt cei care ne-au adus în NATO, ca să tragă o petrecere azi preşedintele Băsescu, care nu are nicio legătură, bineînţeles, cu NATO. El e cu petrecerile de după”, a spus Ponta.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.