Traian Basescu: Parteneriatul strategic cu SUA este de neinlocuit. De ce sa ne vulnerabilizam?

Traian Basescu: Parteneriatul strategic cu SUA este de neinlocuit. De ce sa ne vulnerabilizam?

by March 25, 2014 0 comments

traian-basescu-am-invatat-sa-nu-mai-cred-in-politicieni-94992[1] - CopyPresedintele Traian Basescu a afirmat, in cadrul conferintei de presa sustinute la Haga in marja Summitului Securitatii Nucleare, ca abordarile sale traditionale legate de parteneriatul cu SUA nu s-au schimbat, afirmand ca acesta este de neinlocuit si evocand o apropiere de “Est” si “Asia”, pe care a criticat-o. “(…) De parteneriatul strategic cu SUA, care nu imbraca doar securitatea militara, ci si aspectele dezvotlarii economiei romanesti, numai ca acum ne incurcam, cream confuzie, vrem cu China, vrem cu SUA? Ma indoiesc ca SUA nu pot dezvolta programe IT sau de telefonie in Romania, de ce trebuie sa ne vulnerabilizam”, a spus Basescu.

Declaratiile facute de seful statului pe aceasta tema:

  • Am avut mult mai multe discutii. A fost si o coincidenta, ca inainte de intilnirea cu Obama am avut o discutie lunga pe subiectul regiunii cu vicepresedintele Biden. Sa nu credeti ca domnului ministru Lavrov i-am spus altceva decit am discutat cu Biden sau Obama legat de securitatea regionala.
  • Abordarile mele traditionale nu sint schimbate, dimpotriva, evenimentele din regiune confirma ingrijorarile mele de la inceput de mandat si confirma ca parteneriatul strategic cu SUA e de neinlocuit pentru securitatea Romaniei, si oricine incearca sa se imprastie spre alte directii, zimbind politic si spre Est… si spre Asia…
  • De parteneriatul strategic cu SUA, care nu imbraca doar securitatea militara, ci si aspectele dezvotlarii economiei romanesti, numai ca acum ne incurcam, cream confuzie, vrem cu China, vrem cu SUA?
  • Ma indoiesc ca SUA nu pot dezvolta programe IT sau de telefonie in Romania, de ce trebuie sa ne vulnerabilizam.
  • Sper ca vocea si consecventa mea vor domina aprecierile cu privire la Romania, chiar daca au aparut si alte optiuni. Sper ca consecventa in actiune a Romaniei sa ne lase pe aceasta axa fixata de multi ani.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.