Primarul din Navodari, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita

Primarul din Navodari, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru dare de mita

by April 8, 2014 0 comments

procuror-dna-exista-mai-multe-filiere-in-garda-financiara-care-stopeaza-controalele-89915[1]Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, a fost condamnat, marti, de Tribunalul Constanta, la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru dare de mita, insa decizia nu este irevocabila, putand fi atacata cu apel, scrie Mediafax. Instanta a mai decis sa fie dedusa din pedeapsa aplicata lui Nicolae Matei durata retinerii si arestarii preventive de la data de 14 noiembrie 2012 si pana la data de 17 aprilie 2013.

De asemenea, primarul din Navodari este obligat la plata sumei de sase mii de lei cheltuieli judiciare.

Tribunalul Constanta a mai hotarat confiscarea celor doua loturi de teren care au fost date drept mita.

Nicolae Matei este primar al orasului Navodari din anul 2008. De asemenea, el detine si functia de presedinte al PSD Navodari.

Totodata, celalalt inculpat din dosar, Nicolae Valcu, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru marturie mincinoasa si fals in declaratii.

Decizia de marti a Tribunalului Constanta nu este irevocabila si poate fi atacata cu apel.

DNA a cerut instantei la ultimul termen din procesul primarului de la Navodari, de la sfarsitul lunii martie, condamnarea acestuia la inchisoare cu executare, in timp ce aparatorii edilului au cerut achitarea, instanta ramanand in pronuntare.

In luna decembrie 2012, Nicolae Matei a fost trimis in judecata de catre DNA pentru dare de mita. In acelasi dosar este judecat si Nicolae Valcu, pentru marturie mincinoasa si fals in declaratii.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada iunie – octombrie 2012, Nicolae Matei i-ar fi solicitat unui ofiter de politie judiciara cu functie de conducere (denuntator in cauza) sa-i ofere protectie in anchetele penale care-l vizau si sa intervina in aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate si motivate politic. In schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofiterului de politie doua loturi de teren situate in Navodari, cu o valoare de piata de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012.

“Darea acestor terenuri s-a facut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vanzari consemnate in doua contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi platit 59.000 lei. In realitate, nu s-a platit nici un ban. In acel context, la data incheierii contractelor, unul dintre intermediari, Nicolae Valcu, a dat, in fata notarului, o declaratie care nu corespunde adevarului, sustinand ca a primit suma de 59.000 lei, reprezentand pretul achizitionarii a doua loturi de teren din Navodari, loturi care au facut obiectul contractelor de vanzare-cumparare autentificate de notarul respectiv. Ulterior, in fata organelor de urmarire penala, inculpatul Valcu Nicolae a dat declaratii mincinoase”, arata DNA.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.