Alin Petrache este noul presedinte al Comitetului Olimpic Roman

Alin Petrache este noul presedinte al Comitetului Olimpic Roman

Alin Petrache este noul presedinte al Comitetului Olimpic Roman

by May 29, 2014 0 comments

Noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român este Alin Petrache, care anterior a fost președinte al Federației Române de Rugby și vicepreședinte al forului olimpic. Contracandidații săi au fost  Octavian Bellu și Elisabeta Lipă . Președintele a fost desemnat prin voturile celor 123 de membri care formează Adunarea Generală a comitetului. Alin Petrache a obținut 143 de voturi, Octavian Bellu 33 , iar Elisabeta Lipă 21 de voturi (n.red. în funcție de importanța federațiilor, un singur membru COSR poate aloca până la 4 voturi).

Postul de președinte al COSR a devenit vacant după demisia lui Octavian Morariu care a deținut această funcție timp de 10 ani. El a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic. Octavian Morariu a fost ales, la 1 aprilie, în Comisia pentru Programul Olimpic şi în Comisia pentru Relaţii Internaţionale ale Comitetului Internaţional Olimpic. El a devenit oficial membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), la reuniunea de la Buenos Aires, ce a avut loc la 10 septembrie 2013.
Fișa personală:

-Născut pe 29 octombrie 1976 la Bucureşti.

-Fost căpitan al naţionalei de rugby a României.

-Între 2005 şi 2008 a fost secretar general adjunct la Comitetul Olimpic Sportiv Român.

-Între 2009 şi 2012 a fost preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

-Mai  2012 — ianuarie 2013 a fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret.

-Deputat PSD în actuala legislatură.

ALIN PETRACHE  a fost susținut în această competiție de reprezentanții noii generații a sportului românesc. Importanți președinți de federații și-au declarat deschis sprijinul pentru cel mai tânăr dintre cei trei candidați. Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu și președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, au fost alături de colegul de generație în cursa pentru președinția COSR.  “Îl susțin pe Alin Petrache pentru funcția de președinte al COSR. Rezultate obținute în acest timp ca președinte al Federația Română de  Rugby și contribuția lui la dezvoltarea sportului românesc, îl recomandă pentru această funcție”, a spus Răzvan Burleanu într-o conferință de presă care a avut loc la finalul lunii trecute. ” Alin Petrache, în cei 5 ani de când este la președinția FR de Rugby, a făcut ceea ce vreau eu să fac la handbal: a reușit să pună federația pe picioare, are o bază sportivă modernă și nemaipomenită. Sunt invidios pe el și pentru că a făcut din rugby un brand. Ținând seama de faptul că Alin Petrache este mai tânăr, din generația mea, vorbim aceeași limbă și avem cam aceleași idei, eu voi merge pe mâna lui Alin Petrache”, a declarat Alexandru Dedu pentru AGERPRES.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.