Doi jurnalisti rusi arestati in Estul Ucrainei pentru trafic de arme

Doi jurnalisti rusi arestati in Estul Ucrainei pentru trafic de arme

Doi jurnalisti rusi arestati in Estul Ucrainei pentru trafic de arme

by May 21, 2014 0 comments

Diplomatia americana a pus la indoiala, marti, statutul a doi jurnalisti rusi, retinuti in estul Ucrainei, acuzandu-i ca transportau armament in vehiculele lor, potrivit Mediafax. Mai multi jurnalisti au denuntat arestarea lor de catre servicii de securitate ruse, in Crimeea anexata de Rusia, in timp ce Moscova acuza Kievul sa a retinut doi reporteri rusi in estul Ucrainei.

In cel de-al doilea caz, este vorba de doi jurnalisti ai site-ului rus Life News, arestati de militari ucraineni in apropierea orasului Kramatorsk, provocand furia Moscovei, care cere eliberarea imediata a reporterilor.

Site-ului rus Life News mentioneaza ca Oleg Sidiakin si Marat Zaicenko au fost retinuti in timp ce filmau violentele.

Potrivit purtatorului de cuvant al Departamentului de Stat american, Jennifer Psaki, “serviciile de securitate ucrainene au retinut indivizi cu acreditari de jurnalisti false, emise de “republica” autoproclamata Donetk. Jurnalistii arestati “transportau in masinile lor rachete antiaeriene portabile”, a afirmat Psaki, cu referire la “informatii de presa” sau date obtinute in urma unor discutii cu autoritatile de la Kiev.

Recent, corespondentul cotidianului polonez Gazeta Wyborcza in Rusia, Waclaw Radziwinowicz, a fost arestat in Crimeea de functionari ai SFB (Serviciul federal de securitate al Rusiei) si eliberat dupa sase ore.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.