Inalta Curte judeca luni contestatia lui Adrian Nastase privind `tergiversarea` motivarii in dosarul ‘Zambaccian’

Inalta Curte judeca luni contestatia lui Adrian Nastase privind `tergiversarea` motivarii in dosarul ‘Zambaccian’

by May 5, 2014 0 comments

adrian-nastase-trist-raul-stef[1]Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca luni contestatia fostului premier Adrian Nastase, prin care acesta reclama faptul ca un complet de la aceasta instanta, condus de judecatorul Ionut Matei, tergiverseaza redactarea motivarii deciziei prin care a fost condamnat in dosarul ‘Zambaccian’. Contestatia a fost depusa pe 4 aprilie, iar primul termen de judecata a fost stabilit pentru 5 mai, informeaza hotnews.ro.

“In continuare, dupa 90 de zile de la pronuntare, decizia data in recurs, la 6 ianuarie, in dosarul ‘Zambaccian’, de catre completul de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, complet condus de judecatorul Ionut Matei, nu este redactata, desi termenul obligatoriu de redactare era de 30 de zile. In aceste conditii, am formulat o contestatie privind tergiversarea motivarii deciziei de catre complet, prin incalcarea legii”, scria Adrian Nastase intr-o postare pe blog.

‘In temeiul art. 524 alin. (4) C.proc.pen., solicit ca instanta care solutioneaza prezenta contestatie, sa dispuna ca judecatorul membru al completului de recurs ori magistratul-asistent, dupa caz, insarcinat cu redactarea deciziei, sa redacteze decizia de recurs de indata, si anume in termen de 5 (cinci) zile, asa incat decizia motivata si intregul dosar al cauzei sa fie trimise Tribunalului Bucuresti, in timp util pentru judecarea cererii de contopire a pedepselor la termenul urmator’, se arata in contestatia lui Nastase publicata pe blog.

Contestatia lui Nastase ar putea ramane insa fara obiect, dupa ce Tribunalul Bucuresti a judecat cererea de contopire a pedepselor primite de Nastase in dosarele ‘Zambaccian’ si ‘Trofeul calitatii’, chiar daca acea motivare nu a fost redactata.

Adrian Nastase a fost condamnat pe 6 ianuarie de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul ‘Zambaccian’. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul ‘Trofeul calitatii’, din care a efectuat opt luni de detentie, fiind eliberat conditionat. Prin contopirea celor doua pedepse si daca nu se aplica un spor de pedeapsa, Adrian Nastase va putea solicita din nou eliberarea conditionata, cel mai probabil tot dupa opt luni de inchisoare.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<