Liberalii, pe cale de dispariție la Satu Mare. Patrimoniul PNL ar putea ajunge la dispoziția PDL

Liberalii, pe cale de dispariție la Satu Mare. Patrimoniul PNL ar putea ajunge la dispoziția PDL

Liberalii, pe cale de dispariție la Satu Mare. Patrimoniul PNL ar putea ajunge la dispoziția PDL

by May 29, 2014 0 comments

O alianță, ca să nu mai vorbim despre o fuziune, ca și cea previzionată a se face între PNL și PDL, este viabilă și utilă doar dacă-ți aduce un beneficiu. Probabil că în discutabilul plan al doctrinelor, aparent acest mariaj ar putea aduce avantaje dar nu și în cazul județului Satu Mare, unde, aceste forțe reunite chiar, nu pot emite pretenții de a prelua conducerea locală, tocmai din cauza structurii etnice specifice județului nostru.

Dacă mai punem la socoteală și faptul că Romeo Nicoară a fost numit președinte interimar la Satu Mare este clar că liberalii sătmărenii vor fi literalmente înghițiți de pedeliști.

În lipsa liderilor autentici ai PNL Satu Mare, deputata Andrea Paul se va juca pur și simplu cu bietul Romeo, imaginea fiind una în care o tigroaică furioasă se repede asupra unui iepuraș înspăimântat.

Este un nesperat prilej pentru pedeliștii sătmăreni de a pune mâna pe zestrea liberală sătmăreană. Sau mai bine zis, pe ceea ce va mai rămâne din ea.În lipsa unei conduceri reale la PNL Satu Mare, PDL va avea grijă să ia tot caimacul.

Oricum, desemnarea lui Romeo Nicoară la conducerea interimară a PNL a fost  – din start – una de sacrificiu și pentru tânarul deputat, pentru cariera viitoare la care (încă) visează, lucrurile nu pot să iasă decât foarte prost.

Pe de altă parte, ar fi și greu pentru el să-l acuze pe Ovidu Silaghi de pildă, de ”trădare”, când el însuși se află în această situație, iar să agiți funia în casa spânzuratului, nu este doar dizgrațios, ci chiar periculos de-a dreptul.

Cel mai mare dezavantaj al lui Nicoară este acela că liberalii sătmăreni îl cunosc prea bine și știu că nu pot pune nicio bază pe vorbele și faptele sale, astfel că autoritatea lui este foarte aproape de zero.

Eșecul, foarte previzibil, de la Satu Mare al lui Romeo Nicoară va constitui un bun pretext pentru conducerea centrală a PNL să-l pună pe vecie, la index.

Nicoară știe toate acestea și este îngrozit de pe acum, de eticheta de distrugător al PNL Satu Mare.Lipsit total de fler și pricepere politică, Nicoară este în PNL Satu Mare, asemeni unui elefant în magazinul de porțelanuri.

În scurtă vreme, se va vedea că deciziile pe care le va lua, vor fi dintre cele mai dăunătoare pentru liberalii sătmăreni, iar ideea fuziunii cu PDL, care va duce inevitabil la dispariția PNL, după o existență de 139 de ani, îi va obliga pe adevărații liberali să adopte o altă soluție politică. Dar să nu anticipăm…

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.