Romina Surugiu si Radu Carp, membri ai CA al TVR, denunta `mediatizarea excesiva a lui Victor Ponta` si cer rezolvarea situatiei din Consiliului de Administratie

Romina Surugiu si Radu Carp, membri ai CA al TVR, denunta `mediatizarea excesiva a lui Victor Ponta` si cer rezolvarea situatiei din Consiliului de Administratie

by May 12, 2014 0 comments

Sediul Televiziunii RomanieRomina Surugiu si Radu Carp, membri ai Consiliului de Adminstratie al TVR, ii cer intr-o scrisoare deschisa directorului general interimar al televiziunii, Stelian Tanase, ca in urmatoarea sedinta a CA al TVR sa se puna in discutie demararea unei noi selectii pentru desemnarea reprezentantilor salariatilor in Consiliul de Administratie. De asemenea, cei doi membri ai Consiliului de Administratie atrag atentia asupra “mediatizarii excesive” de catre TVR a prezentei lui Victor Ponta la finala Eurovision de sambata seara de la Copenhaga, in conditiile in care premierul se afla acolo intr-o vizita privata.

Redam integral scrisoarea deschisa adresata lui Stelian Tanase de catre cei doi membri ai CA al TVR:

In atentia domnului Stelian TANASE, Director general interimar al TVR

Stimate domnule director general,

Va solicitam prin prezenta scrisoare deschisa sa acceptati discutarea in proxima sedinta a Consiliului de Administratie al SRTV din 28 mai 2014 a solicitarii de anulare a HCD 17/8 ianuarie 2014, adresata membrilor CA de catre Sindicatul Lucratorilor din Domeniul Audiovizual TV-R SIND. In calitate de membri ai Consiliului de Administratie, am incercat sa introducem acest punct pe ordinea de zi a sedintei din data de 7 mai insa, din cauza opozitiei altor membri CA, solicitarea nu a putut fi discutata.

Solicitarea TV-R SIND are in vedere deblocarea situatiei actuale in care CA al TVR are doar 11 membri din cei 13 prevazuti de lege. Lipsa celor doi reprezentanti ai salariatilor din Consiliul de Administratie al SRTV aprobat de Parlament este o situatie fara precedent de la intrarea in vigoare a Legii nr. 41/1994. Aceasta situatie a fost generata de contestarea in justitie a rezultatelor selectiei interne, iar durata procedurilor judiciare poate prelungi actuala situatie de fapt pe o durata indelungata, prejudiciind astfel buna functionare a CA al SRTV.

Solicitam, pe aceasta cale, demararea unei noi selectii pentru desemnarea reprezentantilor salariatilor in CA al SRTV, pe baza unui nou regulament, discutat si aprobat de CA, cat mai rapid cu putinta. Solicitam, in consecinta, anularea Hotararii Comitetului Director nr. 17 din 8 ianuarie 2014, care a stat la baza desfasurarii selectiei interne a reprezentantilor salariatilor. Este necesar ca noua selectie sa nu se mai desfasoare pe baza HCD 17/8 ianuarie 2014, deoarece acest act include prevederi discriminatorii si contrare legii.

Reamintim ca, in baza HCD nr. 17/2014, TVR a fost chemata in instanta de domnii Mihai Radulescu si Cornel Mihalache care au obtinut cele mai multe voturi la alegerile interne din ianuarie 2014, dar nu au fost validati drept castigatori din motive procedurale, pe care acestia le-au contestat in instanta.

TVR poate decide, simultan cu demararea unei noi proceduri de selectie, renuntarea pe cale amiabila la procesul cu cei doi angajati, cu conditia ca ambele parti din proces sa renunte la pretentii. In calitate de membri CA, ne angajam sa efectuam toate diligentele pentru adoptarea acestei solutii, singura care ar permite reprezentarea salariatilor in CA al SRTV, conform legii.

Folosim aceasta ocazie pentru a va solicita ca la urmatoarea sedinta a CA al SRTV sa se ia in discutie felul in care TVR s-a implicat in organizarea reprezentarii Romaniei la Eurovision.

Domnul prim-ministru Victor Ponta s-a aflat la finala Eurovision de la Copenhaga, pe data de 10 mai, iar prezenta sa ar fi trebuit sa fie reflectata in media ca vizita privata. Organizatorii Eurovision nu adreseaza invitatii decat delegatiilor nationale, iar domnul Victor Ponta nu avea cum sa se afle in aceasta delegatie, ca urmare a regulilor stricte de alcatuire a acesteia, agreate de European Broadcasting Union.

Cu toate acestea, TVR a mediatizat excesiv prezenta primului ministru pe durata desfasurarii competitiei, ca si cum dumnealui s-ar fi aflat acolo in vizita oficiala. Din moment ce ne aflam in plina campanie electorala, prezenta oricarui lider politic, mai ales a unei persoane care conduce un partid participant la aceste alegeri (PSD) si care apare pe majoritatea afiselor acestui partid, trebuie sa se supuna regulilor CNA, indiferent daca este vorba de emisiuni electorale, de stiri sau de divertisment. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a face o sesizare pe acest subiect la CNA.
In speranta ca veti da curs solicitarilor noastre, cu deosebita consideratie,

Radu CARP
Romina SURUGIU

Bucuresti
11 mai 2014

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.