PNL propune propria declaratie privind demisia lui Basescu. Demisia lui Ponta nu mai apare in document

PNL propune propria declaratie privind demisia lui Basescu. Demisia lui Ponta nu mai apare in document

PNL propune propria declaratie privind demisia lui Basescu. Demisia lui Ponta nu mai apare in document

by June 24, 2014 0 comments

Parlamentarii PNL au adoptat, marti, un proiect de declaratie privind demisia de onoare a presedintelui Basescu, ca urmare a scandalului de trafic de influenta Mircea Basescu-Bercea Mondial. Initiativa PNL este, totusi, diferita de cea a lui Tariceanu, iar comparabil cu pozitia de luni a senatorilor liberali, aceasta nu include si demisia lui Victor Ponta, transmite Mediafax.

Haşotti a prezentat declaraţia politică propusă de parlamentarii PNL şi adoptată în unanimitate în grupurile parlamentare reunite.

PNL cere demisia de onoare a domnului preşedinte Traian Basescu. Nu este o decizie de moment generată de iniţiativele lui Victor Ponta sau Calin Popescu Tariceanu, ei neavând ţinuta morală şi statutul în raport cu justiţia să ceară PNL o atitudine faţă de grava situaţie în care a fost adusă România de familia preşedintelui Traian Băsescu şi dosarele ei penale. Îi cerem demisia de onoare domnului Traian Băsescu pentru că suntem consecvenţi cu milioanele de români care ştiu cine este acesta şi s-au exprimat prin vot răspunzând la întrebarea: «Merită Traian Băsescu să fie preşedinte al României sau nu?» Îi cerem demisia pentru că ţara nu poate fi reprezentată în Europa şi în lume de un astfel de preşedinte, cu un astfel de dosar penal în care sunt subiecţi fratele şi ginerele domniei sale. Politica externă şi imaginea României trebuie să fie apărate şi reprezentate cu demnitate, iar domnul Traian Băsescu nu mai este, în opinia PNL, cel îndreptăţit moral şi politic să o facă. Iată de ce, dincolo de orice conjunctură de moment, PNL a decis să ceară demisia de onoare a preşedintelui Traian Băsescu”, a citit Haşotti din declaraţia propusă de PNL.

El a precizat că declaraţia PNL va fi înaintată Birourilor Permanente reunite pentru a fi propusă plenului Parlamentului spre adoptare.

”În virtutea acestei declaraţii vom vota solicitarea de demisie a preşedintelui Traian Băsescu”, a completat Haşotti.

Puiu Hasotti a declarat luni că grupul senatorilor liberali a decis că va vota în favoarea declaraţiei privind demisia preşedintelui Traian Băsescu, cerând însă şi includerea unei solicitări privind demisia din funcţia de premier şi a lui Victor Ponta.

Hasotti a refuzat să răspundă cu privire la solicitarea de demisie şi în cazul lui Victor Ponta, anunţată luni.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.